Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme dair açıklamalar

Suudi Arabistan ziyareti sonrasında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan flaş açıklamalar...

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2022 14:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB çalışanının teröristlerle fotoğrafı konusunda, ‘Bu fotoğraf bir delildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım.’ dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildiği iddia edilen eve ziyareti hakkında, ‘Bay Kemal’i ciddi manada aldatıyorlar, o da oyunlara çok rahat geliyor. Çünkü kendisinin ufku yok.’ eleştirisinde bulundu.

Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda ise, ‘Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.’ dedi.

Dış politikadaki son dönemdeki sıcak temaslar konusunda, ‘Düşman üretme değil dost kazanma sürecine’ vurgu yapan Erdoğan sosyal medya düzenlemesi konusunda da hızlı adımlar atılacağını belirtti.

'CUMHUR İTTİFAKI, ADAYINI BELİRLEMİŞTİR'

SORU: Dış politikadan iç politikaya dönmek istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısı hem üslubuyla hem süresiyle çok tartışıldı. O konuşmasında kavgaya gireceğini söyledi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz? İkincisi de ‘Ya bana katılın ya da önümden çekilin’ diye bir ifadesi oldu. Bu da parti içindeki adaylık tartışması olarak yorumlandı. Sizin değerlendirmeniz ne olur?

Ben ana muhalefetin parti içindeki kendi tartışmaları veya hangi istikamete savrulduğu üzerinde, iktidar partisi olarak bir değerlendirmeye girmeyi arzu etmem, düşünmem. Çünkü bu benim sorunum değil, bunların kendi sorunlarıdır. Malum, işte 6’lı bir yuvarlak masaları vardı. Bu 6’lı masanın da nereye savrulduğunu, nereye evrildiğini açık net görüyoruz. Şunu da söyleyelim; bu 6’lı grup, kimi öne çıkaracak, kimi adayı olarak belirleyecek, bu da bizim sorunumuz değil. Şu anda Cumhur İttifakı, adayını belirlemiştir ve Cumhur İttifakı bu adayıyla beraber yoluna devam etmektedir. Bu birlikteliğimiz, bu beraberliğimiz sağlam bir şekilde inşallah 2023’e doğru yürüyor. Temennimiz, sürekli olarak güç kazanmak ve kazandığımız bu güçle de inşallah bu seçimlere girmektir. Muhalefetin ne yaptığı da bizi pek ilgilendirmemektedir. Temenni ederiz ki ülke için hayırlı bazı adımlar atsınlar, “biz de böyle bir hayırlı iş yaptık” desinler. Ama şu ana kadar da böyle bir şeyi görmüş değiliz.

Yorumlar