Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'çözüm süreci' çıkışı! 'Başlattığımız bu samimi süreç...'

Batman'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2021 17:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika ve Şehir Stadyumu ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Erdoğan buradaki açıklamalarında çözüm sürecine ilişkin mesajlar verdi.

"Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamle ile Türkiye’ye terör örgünden kurtaracak bir adım daha attık" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Amacımız artık bu meseleyi ülke gündeminden çıkartıp enerjimizi asıl hedeflerimize yönetmek. Başlattığımız bu samimi süreç terör örgütünün kan dökmeyi ve silahı seçmesi nedeniyle yarım kaldı" diye konuştu. 

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇIKIŞI

Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Batı bize ne diyordu? Bunlar sessiz devrim yaptı. Böyle ifade ettiler. Kürtçe konuşmanın okumanın yazmanın suç olmaktan çıkarılması başta olmak üzere asırlık tüm sorunları çözecek adımları biz attık.

Terör örgütünün buradaki inşalarımız üzerinde kurduğu vesayeti de param parça etik. Yaptıklarımızın en yakın şahidi sizlersiniz Biz ülkemizi büyüttükçe birileri bundan rahatsız oldu. Çözüm süreci diye akıllarda kalan son bir hamle ile Türkiye’ye terör örgünden kurtaracak bir adım daha attık.

Amacımız artık bu meseleyi ülke gündeminden çıkartıp enerjimizi asıl hedeflerimize yönetmek. Başlattığımız bu samimi süreç terör örgütünün kan dökmeyi ve silahı seçmesi nedeniyle yarım kaldı. Bizzat terör örgütü yöneticileri Avrupa başta olmak üzere çatışmayı sürdürmek için baskılar yapıldığını söylüyor.

Terör örgütü bu topraklardaki insanlarla bağının olmadığını ispatlamıştır. Parayı verenin istediği gibi yönlendirdiği bu örgüt en lok Kürt kardeşlerimin kanını döktü."

'TÜRKİYE'NİN VE BÖLGENİN GELECEĞİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YERİ YOKTUR'

"Bay Kemal çıktı ne diyor? Gelirse Kandili yerle yeksan edecekmiş. Ya Bay Kemal sana bu millet bu devleti teslim eder mi? Biz biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz. Ne Türkiye’nin ne bölgenin geleceğinde bu örgütün yeri yoktur, olmayacaktır.

Biz bölgemizde yaşanan haksızlıklara, adaletsizliklere zulümlere ne dedik? One minute… One minute dedikçe önümüze kurulan tuzakların sayısı da artıyor. Sen kimsin ya... 10 tane büyük elçi çıkmış bize akıl vermeye çalışıyor. Maalesef bunlara en büyük desteği de içimizdekiler veriyor.

Çevremizde kurulan kanlı tezgahın gerisindeki hain niyetleri görüyoruz. Türkiye 2023 imtihanını da başarı ile geride bırakarak dosta güven düşmana korku vermeyi sürdürecektir. Bir daha bu ülkeyi yoksulluğun terörün zulmün pençesine bırakmamak için birliğimize kardeşliğimize çok sıkı sarılacağız."

Yorumlar