Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de konuştu.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 14:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için geldiği Kayseri’de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitingi için havayolu ile Kayseri’ye geldi. Erkilet Havaalanı’na iniş yapan Erdoğan, yoğun güvenlik önlemleri arasında otobüsle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Erdoğan’a güzergah boyunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol üzerinde kendisini karşılayan vatandaşlara hediye dağıttı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugüne kadar Kayseri'ye 26 kat trilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 4 bin 633 adet yeni derslik kazandırdık. 70 bine yakın üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü üçüncü üniversiteyi biz kurduk. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Kayseri ve Devli'de 2 bin 250 kişi kapasiteli yurt binası açıyoruz.

Fakrlı braşlarda spor tesisi kazandırdık. Talas Gençlik Merkezi'nin ihalesi, Develi Gençlik Merkezinin proje çalışmaları ise devam ediyor.

Proje çalışmaları devam eden millet bahçemizin yapımına bu yıl başlıyoruz. Fakat CHP bu işten anlamıyor. Park alanlarıyla millet bahçesini karıştırıyor bunlar. Bir tane CHP'li aday, hem de İstanbul'un belediye başkan adayı. Dersine iyi çalış, öğren de gel. Millet bahçelerinin içerisine de büyükçe bir Millet Kıraathanesi inşa edeceğiz. 24 saat bütün gençlere açık.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda, 2 kat trilyon tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 45 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri şehir hastanemiz bin 607 yatak kapasiteli. Benim vatandaşım bunlara layık.

Eskiden ittifaklar seçimden sonra olurdu. Biz bu konuda da devrim yaptık. Milletimiz sandığa gittiğinde kimin kiminle yürüdüğünü görüyor. Bu CHP, İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle ittifak halinde. Bu CHP, bizim bayrağımızı kongrelerinde duvara asmayan HDP ile beraber. İYİ Parti de bunlarla ne yazık ki beraber. Bu Bay Kemal nasıl oluyor da, biz oylarımızı HDP'ye vereceğiz diyenlerle birlikte yürüyor? Bu İYİ Parti nasıl oluyor da bu ülkeyi bölymek isteyenlerle birlikte yürüyor? Hale bak. Doğu'da da Batı'da daha çok çalışıp bunlara dersini vereceğiz.

Kayseri'de 17 bin 790 konut projesinin hayata geçirdik. İmar barışıyla 136 bin Kayserili vatandaşımızın sıkıntısını çözdük. Toplam 122 ata yadigarı eseri restore ettik. Vezirhan ve Reşadiye Camii'nin restorasyonu devam ediyor.

83 kilometre olan yol uzunluğunu 635 kilometreye çıkardık. Kayseri-Garipçe ayrımı, Niğde-Otoyolu arasını, Nevşehir-Ürgüp yolunu seneye tamamlıyoruz. ankara-Sivas YHT hattına bağlı olarak Yerköy-Kayseri arasında da bir YHT proje çalışmalarına başladık. Bir diğer önemli proje, Antal-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT projesidir. Hem yük hem de yolcu taşımacıalığı yapılacak hattın sondaj çalışmaları bu yıl tamamlanacak.

Kayseri-Boğazköprü lojistik merkez projemizin birinci etabı tamamlandı ikincisi için ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kayseri havalimanımızın yolcu trafiği 16 yıl önce 324 bin iken geçtiğimiz yıl 2 milyon 189 bine ulaştı. Kayseri havalimanımızın mevcut temrinal binası artık bu yoğunluğu kaldıramıyor. Hemen kolları sıvadık, yeni bir terminal binası yapmak için çalışmalara başladık.

Kayseri'ye 8 baraj 4 gölet inşa ettik. 3 baraj da inşa ediyoruz. Kayseri'de 490 bin dekar araziyi sulamaya açtık. toplam 286 bin deka araziyi daha sulayacağız.

Şehrimize bir teknopark 13 Araştırma Geliştirme ve 1 tasarım merkezi kurduk. Kayserili girişimcilerimize 11, 3 kat trilyon tutarında yatırım teşviki verdik. 33 binden fazla kayserili kardeşimize ilave istihdam oluşturduk.

Bay Kemal, "Çiftçiler aç susuz" diyor. Yazık, doğru konuş. Biz sadece Kayserili çiftçilerimize 1,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.


Yorumlar