Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flash sözler! Seçim yenilenirse İstanbul'u alırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı alması durumunda, AK Parti’nin kazanacağına inandığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2019 09:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı alması durumunda, AK Parti’nin kazanacağına inandığını söyledi.

Siyaset kulisinde İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi durumunda Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından "risk" oluşturabileceği ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin mağdur rolüne bürünerek daha yüksek oy alabileceği iddia ediliyor.

Bu yönde Adalet ve Kalkınma Partisi ise seçimin yenilenmesiyle alakalı olarak farklı görüşlerde bulunuyor.

OLUMSUZ VE OLUMLU DÜŞÜNCELER VAR

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimin İstanbul'da yenilenmesi durumunda meydana gelecek ekonomik olumsuz durumlar nedeniyle sonuca etki etmeyeceği ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçimlerden başarı ile çıkabileceğini de düşünenler var.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat ve AK Parti'nin ise İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi kapsamında YSK'daki süreci yakından takip ettiği biliniyor.

Yüksek Seçim Kurulu'ndaki gelişmelere yönelik olarak kurmaylardan sürekli bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir hafta içinde gerçekleştirilen toplantılarda ise İstanbul için olumlu beklenti içerisinde olduğunu belirtti.

Konuya yönelik olarak Erdoğan Kurmaylarına 7 Haziran seçimini hatırlatarak;

"Bazı arkadaşlar seçimler yenilerse, AK Parti'nin daha kötü oy alacağını veya kaybedeceğini düşünüyor ama ben buna katılmıyorum.

7 Haziran 2015 seçimlerini hatırlayın. O süreçte, parti içinden birçok kişi de dahil, seçimin yenilenmesini istememiş, koalisyonla yola devam edileceğinin daha doğru olacağını dile getirmişti.

Ama ben o gün de vatandaşın tepkisini görmüştüm. Yani seçim olursa tek başımıza iktidar olacağımız görünüyordu.

Bugün de İstanbul'da aynı şeyi görüyorum. Seçim tekrarlanırsa seçimleri kazanacağımıza yüzde yüz inanıyorum." dedi.


Yorumlar