Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flash İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Moskova ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 10:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Moskova ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Biraz sonra Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin Sekizinci Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere Moskova'ya hareket edeceğiz. İşbirliğimiz artarak güçlenerek devam ediyor. Bu toplantı sayın Putin ile yılbaşından itibaren 3. defa yüz yüze görüşeceğimiz bir buluşma olacaktır. Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Ekonomik ve ticari işbirliklerimizi nasıl arttırabileceğimizi nasıl geliştirebileceğimizi görüşeceğiz.

VİZE SERBESTİSİ

Vize serbestisi konusu da görüşmemizde yer alacak önemli bir başlık. Öncelikle tır şoförleri için acilen uygulamaya geçilmesi daha sonra da tüm vatandaşlarımızı kapsaması hedefimizdir. Alacağımız kararların ve anlaşmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyunca her şeyimizle hazır konumdayız. O sır cümle aynen masadadır. Bir gece ansızın gelebiliriz. Baş başa görüşmemizde ele alacağımız bir konudur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin Sekizinci Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere Rusya'ya gidiyor.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI

Yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. ABD'yi arkalarına alarak hep bu adımları atmışlardır. Amerika'nın dayatmasıyla bir kaç yer de bunlara uymuştur. BM ise buna uymamıştır. Aynı takım elbise ve kravatla çıkıp bu işi oldu bittiye getirmek istemektedirler. Ortadoğu'ya karanlık bire gelecek hazırlamaları kabul edilemez. Batı Şeria kesinlikle Filistinlilerin topraklarıdır.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

İstanbul'da neredeyse bütünü usulsüz. Bundan sonraki süreç yargı sürecidir. Bu işin patronu da YSK'dır. Burada bizlerde örgütlü suçların yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Belgelerimiz var, televizyon ve kamera tespitlerimiz var.

"NEREDEYSE BÜTÜNÜ USULSÜZ"

Usulsüzlükler tabii bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için bu yola başvuruluyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz YSK’dır. Burada YSK özellikle tüm siyasi partileri, bu sadece AK Parti’ye ait bir şey değil. Bizler, bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine koruma mecburiyetimiz var.

Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz diyorlar. Bizler de siyasi parti olarak örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Zaten YSK’ya giderken biz bu belgelerle, bilgilerle hatta hatta televizyon, kamera tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl ne gibi yolsuzluklar yapılmış? Boş arazide, tarlalar adres olarak gösterilmek suretiyle, bundan daha delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bu adımı atacağız. Ortada 320 – 330 bin civarında geçersiz oy var. E bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. yapılabilecek hukuk içerisinde bir şey var. Bizim de YSK’dan beklemek en tabii hakkımızdır. Geçmişte Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Dünyada bırakın itirazları, Amerika’da yüzde 1 gibi bir sıkıntılı oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada. Veyahut da erken demeyeyim, yeniden seçime gidiyor.


Yorumlar