Anasayfa /  Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçe'nin önemine vurgu yaptı

Türkçe'nin yanlış kullanımına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dilimize çok sıkı sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2021 19:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Bizim Yunus" Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkçe'nin önemine ve doğru kullanımına değindi.

"TÜRKÇE'YE YETERİNCE ÖNEM VERİLMİYOR"
Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Yunus Emre'nin 700'üncü vefat yılına istinaden 'Dünya Dili Türkçe' adıyla bir seferberlik ilan ediyoruz. Dilimiz güç kaybettiği sürece, siyasi sınırlarımızın da ortak kültür ve medeniyetimizin de haritalarda yalnızca bir çizgiden ibaret kalmasına mani olamayız.

Gazetecilerimizden, akademisyenlerimize varana kadar Türkçe'ye yeterince önem göstermiyor. Yabancı kelime kullanma artık geleceğimizi tehdit eder duruma yaklaşmıştır. Dilimizi kısırlaştıran nesiller arasındaki iletişimi yok eden bu çürümeye dur demek mecburiyetindeyiz. Yüz kelime ile konuşan birisiyle bin kelime ile düşünen birisi aynı değildir.

"TÜRKÇE'MİZE ÇOK SIKI SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Bu anlayışla, milli seferberlik ruhuyla çalışarak gençlerimize, kültür emperyalizmine karşı kuracağımız en güçlü savunma hattı öncelikle dilimizi korumaktır. Vatanı önce dil sonra ordu bekler, bunun için Türkçe'mize çok sıkı sahip çıkmalıyız. Güzel konuşamayan bir kişi topluma katkı sağlayamaz. Dilimiz güç kaybettiği sürece, siyasi sınırlarımızın da ortak kültür ve medeniyetimizin de haritalarda yalnızca bir çizgiden ibaret kalmasına mani olamayız.

Yabancı kavramların istilası karşısında, güzel Türkçemizi korumak zenginleştirmek olacaktır. Türk Dili ile çalışma yapan toplum kuruluşlarımıza, öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. 2021 yılı içerisinde 204 etkinliği hayata geçireceğiz. Bu çalışmalara gereken her türlü desteğin verileceğine inanıyorum."

Yorumlar