Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısında konuşuyor

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ankara'ya resmi bir ziyarette bulundu. Erdoğan, Vucic'i resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuşuyor.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2022 20:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile ortak basın toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başta Balkanlar olmak üzere bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'le, "Boşnaklar, Hırvatlar ve Sırplar olmak üzere üç lideri bir araya getirelim ve bu işi başaralım. Bu karara vardık." açıklamasını yaptı.

İsrail ile ilgili ilişkilere dair Cumhurbaşkanı Erdoğan 'sıcak' mesajlar verdi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Herzog'la yapmakta olduğumuz görüşmeler var. Belki Sayın Herzog'un Türkiye'ye ziyareti olabilir." derken Doğu Akdeniz'de işbirliği için, "Hedef, olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak. Bu, kazan-kazan esasına dayalı olursa elimizden geleni yaparız." ifadelerini kullandı.

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

(Sırbistan'la ticaret hacmi) Geçtiğimiz yıl yüzde 34'e yakın bir artışla bu rakamı 2 milyar dolar seviyesine taşıdık. Hedefimiz 5 milyar doları yakalamaktır"

"Bosna Hersek'teki krizin aşılması için uluslararası camianın birlikte hareket etmesine ihtiyaç duyulduğu aşikardır."

"(Türkiye'yle) Ticaret hacmimiz tarihin en iyi ivmesini yakaladı"

"Son 10 yıl içinde iş adamlarımız Sırbistan'da 250 milyon dolarlık yatırım yaptı. Müteahhitlerimiz ülkede 45 projeye imza attı."

Yorumlar