Anasayfa /  Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Dolardaki ani yükselişin sonrası görüştükleri açıklandı. Dolar öğlen saatlerinde 13 liranın üzerine çıkarak yeni rekora imza attı.

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2021 17:30

TÜRK lirasının rekor değer kaybettiği gün gözler Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ı aradı. Dolara müdahale etmeyen Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Ankara’da bir araya geldiği öğrenildi. 

Görüşme, Dolar/TL kurunun geçen haftadan bu yana devam eden sert değer kayıplarının ardından gerçekleşti.  Kamuoyuna görüşmeye dair bir açıklama yapılmazken, haberi duyuran Bloomberg kanalı oldu. 

Davutoğlu muhalefet liderleriyle acil buluşuyor

Dolar ve altın fiyatları ile piyasalar yanarken muhalefet harekete geçti. Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu 'ekonomideki krizi' görüşmek için muhalefet liderleriyle acil görüşeceğini duyurdu. Davutoğlu sosyal medyadan şunları yazdı:

-"Bu artık cehalet değil İHANETTİR!" diyen Ahmet Davutoğlu, "Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum. Bu çerçevede ilk görüşmem bugün 17:00'de Sn. Kılıçdaroğlu'yla. İkinci görüşmem yarın 14:30'da Sn. Akşener'le olacak" paylaşımı yaptı.

İYİ PARTİ'DEN ACİL TOPLANTI

Türk lirasının büyük değer kaybı yaşadığı dolardaki atak üzerine İYİ Parti de acil toplanıyor. İyi Parti'den yapılan açıklamada, “İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, piyasalardaki gelişmeler üzerine, ekonomi kurmaylarını saat 18:00'de Genel Merkez'de toplantıya çağırdı. Piyasalardaki hareketliliğin ve alınması gereken önlemlerin değerlendirileceği toplantıyı bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.” ifadesi kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU İPTAL ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomideki gelişmeler  nedeniyle Gaziantep ve Şanlıurfa ziyaretlerini iptal etti. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Kılıçdaroğlu’nun yarın saat 12.00’de Olağanüstü MYK toplantısına başkanlık edeceği öğrenildi.

Yorumlar