Anasayfa /  Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte yeni koronavirüs yasakları

koronavirüs salgınında günlük vaka ve vefat sayılarındaki artışa dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir” dedi. Öte yandan Öte yandan ABD örneğinin endişe verici olduğunu belirten uzmanlar, çocuklarda vaka artışı olabileceğine dikkat çekerek okulların açılmasını yaratacağı riske dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte yeni koronavirüs yasakları - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında denetimlerin artırılacağını, cezaların tahsil edileceğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte yeni koronavirüs yasakları - Sayfa 2

DAHA SIKI DENETİM: 
Türkiye hem sağlık altyapısının gücü hem de aldığımız tedbirler sayesinde oldukça iyi bir noktada bulunuyor. Ancak mevcut durum bizim için kabul edilebilir değildir. Vaka ve vefat sayılarındaki kısmi yükselişten derin üzüntü duyuyoruz. Kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı şekilde denetlenecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte yeni koronavirüs yasakları - Sayfa 3

CEZALAR TAHSİL EDİLECEK:
Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Riskli illerde il hıfzıssıhha kurulu kararıyla kapasite sınırlamasına gidilebilecek. Maske kullanımı başta olmak üzere kurallara uymayanlara kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecek. Esnek ve kademeli mesai usullerinin yaygın şekilde tatbiki sağlanacaktır. Şeffaf şekilde yürüttüğümüz bu sürecin başarısı vatandaşlarımızın vereceği desteğe bağlıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte yeni koronavirüs yasakları - Sayfa 4

Kalabalık etkinliklerden uzak durmadığımız, sokakta, işyerinde hatta evde belirlenen kurallara uymadığımız sürece ne açtığımız hastaneler ne cezai tedbirler tek başına bizi virüsten koruyabilir.