Anasayfa /  Ekonomi

Cumhur İttifakı’ndan asgari ücrete ve emekli maaşına zam açıklaması!

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor. Cumhur İttifakı bileşeni BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yılbaşında enflasyon yüzde 30 açıklandı, asgari ücrete yüzde 50 verildi. Bugün enflasyon yüzde 70. Aradaki bu yüzde 20 fark verilmelidir ve inşallah verilecektir. Düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapıldı ama yeterli mi yetmez. Bir iyileştirme daha yapılmalı" dedi. Destici yüksek enflasyona dikkat çekti.

Abone ol
Abone ol 19 Haziran 2022 19:34

Cumhur İttifakı bileşeni Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde partisinin kongresine katıldı. Destici burada yaptığı konuşmada asgari ücret zammı ve emeklilere iyileştirme konusunda umut verici konuştu.

 Destici şunları söyledi:

Yaşanan kriz ortamında zenginlerin zenginleşmeye devam ettiğini ancak asıl sıkıntıyı dar gelirlilerin çektiğini ifade eden Destici, şunları söyledi;

Esas sıkıntıyı çekenler, asgari ücretliler, düşük maaşlı emekliler, küçük çiftçimiz, EYTliler, işsizler ve biz bu kesimlere el uzatacağız. Bu saydığım kesimlerle ilgili yılbaşında yapıldı, önümüzdeki temmuz ayında da ciddi iyileştirmeler yapılacak.

Yılbaşında enflasyon yüzde 30 açıklandı, asgari ücrete yüzde 50 verildi. Bugün enflasyon yüzde 70. Aradaki bu yüzde 20 fark verilmelidir ve inşallah verilecektir. Düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili bir düzenleme yapıldı ama yeterli mi yetmez.

Bir iyileştirme daha yapılmalı ve bunun üstüne enflasyon farkı da artı olarak verilmelidir.

Yorumlar