Anasayfa /  Foto Galeri

Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı?

Son iki hafta sonu LGS ve YKS sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle vatandaşlar bu hafta da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor. Peki Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı? - Sayfa 1

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağına dair son bilgiler, yaklaşan hafta sonu öncesi gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığına gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı gündeminde, vaka sayıları, virüsün yayılma hızı ve son durum bilgileri yer aldı. Bilim Kurulu Toplantısı ve Kabine Toplantısı'nda hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir bilgi gelmezken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr.Seçil Özkan, Rakamların düşmesi gerektiğini ancak düşmediği noktada yeni yasaklar gelebileceğini söyledi. İşte, 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika açıklamalarının detayları.

Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı? - Sayfa 2

4-5 TEMMUZ (CUMARTESİ-PAZAR) HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI

Sokağa çıkma yasağı hususunda son dakika açıklamaları hafta sonu yaklaşırken pek çok vatandaş tarafından sık bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı hakkında güncel bir gelişme beklenirken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr.Seçil Özkan'dan bu çerçevede önemli bir açıklama geldi. Rakamların düşmesi gerektiğini ancak düşmediği noktada yeni yasaklar gelebileceğini ifade eden Prof.Dr.Özkan, okulların açılma süreci, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı gibi önemli noktalara da vurgu yaptı. İşte, sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika haberleri

Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı? - Sayfa 3

HAFTA SONU (4-5 TEMMUZ) SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Bilim Kurulu tavsiyelerinin Bakanlar Kurulunda değerlendirildiği sokağa çıkma yasağı hususu, salgın riskini azaltma noktasında büyük önem arz ediyor. Bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağı hususunda herhangi bir açıklama yer almazken, yasağın tamamıyla olumsuz durumu önlemek için alındığı biliniyor. Bu noktada çarşamba günü gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı ve kabine toplantısına verilen tavsiyelerin, 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı konusunda belirleyici olması bekleniyordu. Ancak, bu hafta gerçekleşen kabine ve Bilim Kurulu toplantısı kararları arasında sokağa çıkma yasağına yönelik herhangi bir bilgi yer almadı.

Cumartesi - Pazar sokağa çıkma yasağı var mı? 4-5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı? - Sayfa 4

Sokağa çıkma yasağı gibi yasakların kalkmasıyla birlikte vaka sayılarında artışların gözlemlendiğini hatırlatan Koca, şu ifadelerde bulundu;

"Yeni vaka sayılarımızda binin altına inme başarısından sonra yakın günlerdeki artışlardan sonra bazı tedirginlikler yaşamaya başladık. Bu gelişmelerin dünyadakilerle paralel olmadığını bilmeliyiz."

"Vaka sayılarındaki artışlar kontrol altına alınabilecek artışlardır. Yapmamız gereken gündelik hayatımızda, tedbire uygun seçenekleri aramaktır. Salgınla mücadele bizlerden imkansız olanı istemiyor."

"Hayatımıza elden geldiğince bir düzen vermemizi gerektiriyor. Hastanelerimizde yatan hasta sayısının oldukça yüksek, ölüm oranlarının da yüksek olduğu günlerde hekimlerimizden, sağlık çalışanlarımızdan bahsettik."