Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Cumanız mübarek olsun! İşte en güzel ve resimli cuma mesajları

Müslüman alemi için mübarek sayılan cuma günleri Ramazan ayında olduğumuz bugünlerde dahada anlam kazanıyor. Her cuma olduğu gibi bu cuma gününde de inananlar eş, dost, akraba ve sevdiklerine en anlamlı cuma mesajlarını göndermek istiyor. Bu özel günde cuma namazı kılmak, dua etmek ve sevdiklerine cuma mesajı atarak güzel dileklerde bulunmak önemlidir. İşte sizler için derlediğimiz en anlamlı ve resimli cuma mesajları...

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2019 09:19

Müslüman alemi için mübarek sayılan cuma günleri Ramazan ayında olduğumuz bugünlerde dahada anlam kazanıyor. Her cuma olduğu gibi bu cuma gününde de inananlar eş, dost, akraba ve sevdiklerine en anlamlı cuma mesajlarını göndermek istiyor. Bu özel günde cuma namazı kılmak, dua etmek ve sevdiklerine cuma mesajı atarak güzel dileklerde bulunmak önemlidir. İşte sizler için derlediğimiz en anlamlı ve resimli cuma mesajları...

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın ilk Cuma’sı mübarek olsun… Bu mübarek günlerde yapılan her ibadet, Müslümanlar için kat kat değerli. İslam alemi bir cuma gününe daha erişmenin heyecanını yaşarken cuma mesajları da bu mübarek günün geleneksel bir parçası haline geldi. Müslümanlar cuma mesajları ile sevdikleri ile arasındaki bağı güçlendirecek. İşte anlam dolu ve resimli cuma mesajları…

10 MAYIS CUMA MESAJLARI

Cennet bahçelerinin gülleri yüzünüze, bülbüllerin nameleri dilinize, Allah’ın sevgisi gönlünüze ve bu güzel günün bereketi üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar.

Gül sevginin tacıdır, her bahar gül taçlanır. O Gül ki Muhammed’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu, sevgi dolu nice Cumalara. Selam ve dua ile Hayırlı Cumalar.

Ya Rabbi! Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri, ne olur boş çevirme, amin. Hayırlı nurlu Cumalar.

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.(Cum'a, 62/9) Cumanız mübarek olsun.

– Allah'ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun…

– Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin! Tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.

– Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.

– Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.

– Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kâbuslar senden uzakta, melekler başucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Cuma günün mübarek olsun.

– Ruhu öldürmek bedeni öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Hayırlı cumalar…

– Rabbim nefsimize ‘celaliyle', kalbimize ‘cemaliyle', hayatımıza ‘hikmetiyle', hatalarımıza ‘rahmetiyle', mahşerde ‘Muhammedîyle' yardım etsin inşallah. Hayırlı cumalar.

-Yüksek makamlar yüksek tepeler gibidir koşarak çıkanlar nefes darlığı hisseder. Hayırlı cumalar…

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

Allah’ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl! Amin. Hayırlı Cumalar.

Ey Rabbimiz bugün de sana kuI oIarak eI açıyoruz. Bugün bütün şerIeri bizIerden uzak eyIe. Sürpriz beIaIardan bizIeri koru. MutIuIukIarı, huzurIarı ve güzeIIikIeri hayırIı bir şekiIde ver. Ve bizi bugün sevdikIerimizden ayrı koyma. DuaIarınızı bekIer, hayırlı Cumalar dilerim.

Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı Cumalar…

Kalbimize dokunan, Hayatımıza mana katan, Hüznümüze ortak olan, “İyi ki var” dediğimiz her cana, Selam olsun… Hayırlı Cumalar…

Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını karşılarsa, Allah da onun ihtiyacını giderir. Hayırlı Cumalar…

Her insan hata yapar. Hata edenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Hayırlı Cumalar…

Allah’ım öğrettiğin ilimden beni faydalandır. Faydalanacağım şeyleri bana öğret. İlmimi artır. Bulunduğum her hal için Allah’a hamdolsun. Cumanız mübarek olsun.

Kuran’ı okumaya devam ediniz. Çünkü o, kıyamet gününde, okuyup gereğini yapanlara şefaatçi olacaktır. Hayırlı Cumalar…

Sizin en hayırlılarınız, görüldüğünde Allah’ı hatırlatan kimselerdir. Hayırlı Cumalar…


Yorumlar