Anasayfa /  Medya

Çukur dizisi oyuncuları ve karakterleri kim? Çukur konusu ne?

Show TV ekranlarında yayınlanan ve her pazartesi milyonları ekran başına kitleyen Çukur dizisi ile ilgili birçok kişi oyuncu ve dizinin konusu ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Çukur dizisi oyuncuları ve karakterleri kim? Çukur konusu ne? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2021 18:05

Show TV ekranlarında yayınlanan ve her pazartesi milyonları ekran başına kitleyen Çukur dizisi ile ilgili birçok kişi oyuncu ve dizinin konusu ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Çukur dizisi oyuncuları ve karakterleri kim? Çukur konusu ne? İşte detaylar...

Çukur dizisi, İstanbul'da yer alan Çukur ismindeki bir mahalleyi konu alıyor. İstanbul'un en belalı mahallelerinden olan Çukur'un tüm kontrolü ise, Koçova ailesindedir. Bu mahallede asla uyuşturucuya izin verilmez. Ama zaman içinde bir grup ortaya çıkarak mahallenin düzenini bozmaya çalışır. Yıllar sonra ailenin küçük oğlu kaçtığı mahalleye geri dönmeye karar verir.

Onun mahalleye geri dönmesi ile birlikte yeni bir düzen başlayacaktır. Bu sırada Sena isminde bir kız ile tanışır ve ona aşık olur. Kısa süre içinde evlenir ve beraber çukurda yaşamaya başlarlar. Ama artık çukurda başka bir hayat yaşanacaktır. Yönetmenliğini Sinan Öztürk'ün yaptığı Çukur dizisinin senaryosu ise Gökhan Horzum tarafından yazılmaktadır.

Çukur Dizisinin Oyuncuları ve İsimleri Neler?

Aras Bulut İynemli (Yamaç) : 25 Ağustos 1990 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Üniversitede uçak mühendisliği okurken oyunculuk yapmaya başladı. İlk olarak Patos reklamında rol alan Aras'ın ilk oyunculuk deneyimi ise, Öyle Bir Geçer Zaman Ki'dir. Başarılı oyunculuğu sayesinde sonrasında çok sayıda film, dizi ve reklam teklifi almıştır. Çukurda ise, Yamaç karakterine hayat veriyor.

Hazal Subaşı (Nehir) : 1996'da İzmir'de doğan güzel oyuncu, ilk olarak Elidor Miss Turkey 2016 yılında finalist olması ile tanınmıştır. İzmir ekonomi Üniversitesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyan Hazal Subaşı'nın hayali oyuncu olmaktı. İlk olarak Adını Sen Koy dizisinde rol ayan güzel oyuncu kısa bir süre içinde büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

Damla Sönmez (Efsun) : 1987 İstanbul doğumlu olan Damla Sönmez, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman bölümünden mezun oldu. Kısa süre içinde aslında oyunculukta yetenekli olduğunu fark eden güzel oyuncu, Damla Sönmez Yeditepe Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi almıştır. İlk olarak 2004 yılında 17 yaşında Camdan Pabuçlar dizisi ile ekrana çıkan Damla Sönmez, 2008 yılında Emret Komutanım dizisi ile önemli bir başarı yakaladı.

Erkan Kolçak Köstendil (Vartolu) : 1983 yılında Bursa'da hayata gözlerini açan Erkan Kolçak Köstendil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Çukur Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm?

İlk bölümü 23 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan, Ay Yapım imzası ile Show Tv'de izleyenlerle buluşan Çukur, 4. sezon ve 104'üncü bölüm ile izlenmeye devam ediyor. 125. bölümü ile final yapacağı konuşulan Çukur dizisi başladığı günden itibaren yüksek reytinglere sahip olan bir dizidir. Yayın hayatına hala devam eden Çukur, büyük bir hayran kitlesine sahip bulunuyor. 

Çukur Dizisi Ne Zaman Final Yapacak?

Çukur dizisi, yayınlanmaya başladığı ilk günden itibaren yüksek reytingleri ve güçlü oyuncu kadrosu ile büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Reytinglerde hala en üstlerde yer alan Çukur, sürükleyici senaryosu ile izlenirliğini macera dolu temaları ile sürdürüyor. Büyük bir hayran kitlesinde sahip olan Çukur'un yüksek bir reytinge sahip olması nedeni ile henüz netleşmiş karara varılmış olmasa da 125. bölümü ile final yapabileceği konuşuluyor.

Sevenlerini üzen bu haber, henüz netlik kazanmasa da büyük ses getirmeyi başardı. Uzun soluklu en sevilen Türk dizileri arasında yer alan Çukur, Ay Yapım imzası ile Show Tv'de gösteriliyor. Etkileyici oyuncularla sürükleyici bir senaryoyu gözler önüne süren bu yapım, yurt dışında da ilgi görüyor.

ÇUKUR DİZİSİ KARAKTERLERİ

Aliço

Çukur dizisinde Rıza Kocaoğlu tarafından canlandırılan karakterdir.

Otizmlidir. Çocukluğu babasının onun iyi bir keskin nişancı olmasını öğrenmesiyle değişir. Durmadan hor görülür ve ailesinden kaçmak zorunda kalır. Sokaklarda çöp toplayarak hayatını idare etmeye çalışır ve birgün başka çöp toplayıcıları onu sebepsiz yere dövüp çöp arabasını çalmaya çalışır. O esnada karşısına İdris Baba çıkar ve onu kurtarır, Çukur'a gelmesini ister.

Aliço İdris Babanın gözü kulağı olur. Saadet abla onu sevmez çünkü kirlidir, ama güzel giyinir ve kokmaz ise işler değişir Sultan Ana ile birlikte ona çorba yapar hep onu izler. Yamaç Koçovalı, abisi Kahraman ölünce mahalleye döner ve Yamaç'ın da gözü kulağı olur. Gazoz'a bayılır. Yamaç hep düşmanları hakkında bilgi almak istediği zaman ondan yardım ister. Kahraman'ın ölümü sırasında hiçbir şey yapmayan Selim'in aksine Kahraman'a kurşun sıkanlardan biri olan Çıyan'a şişe fırlatarak korkusuz olduğunu göstermiştir.

Selim sayesinde İdris babanın gençliğinde Meliha diye eski bir aşkı olduğunu ortaya çıkartır. Gazeteci Hale'ye aşık olur, kısa süreli de olsa aşk yaşarlar. Eski keskin nişancı arkadaşı Laz, Baykal'ın isteği üzerine Yamaç'ı kışkırtmak için Hale'yi öldürür. Hale'nin ölümünden önce Aliço, Hale'nin sesini onu hatırlamak için kaydetmiştir ve ara ara onu hatırlamak için dinler. Yamaç, Baykal beyin adamı olan Laz'ı yakalayıp Aliço'ya verir. Aliço temiz ve saf bir insan olduğu ve intikam duygusu barındırmadığı için ona zarar vermez ancak Ruslar tarafından Laz'ın parmakları kesilir ve öldürülür.

Karakuzular'ın Çukur'a düzenlediği baskından sonra gördüğü manzaradan dolayı şoka uğrar ve akıl hastanesine yatırılır. fakat Yamaç ve Sena onu hastanede bulur ve zamanla iyileşir. İlerleyen zamanlarda Yücel tarafından ele geçilir. Yamaç Aliço'yu kurtarmak için gelir ancak Yücel, Aliço'yu vurur. Bir süre hastanede yatar. Hastaneden çıkacağı sırada hastanede parmak izi alınan Aliço'yu uzun süre öldüğü sanılan Cüneyt tarafından bulunur. Cüneyt, Aliço'nun babası Yavuz'un adamıdır. Cüneyt, Aliço'yu Yücel'in elinden kurtarır ve babası Yavuz'un evine getirir. Burada Yavuz'un emriyle Aliço'ya askeri talimler yaptırılır. Yirmi saniye içinde keskin nişancı tüfeğini birleştirmesini, yapamazsa şınav cezası gibi yaptırımlar uygularlar. Yavuz'un adamı olan Cüneyt, Yavuz'un aksine iyi bir adamdır ve Aliço'yu yıpratmak istemez. Evdekilerin bahçede yemek yediği sırada Aliço, Yamaç'a şifreli mesaj göndererek yaşadığını ve nerede olduğunu bir şekilde mesajda iletir.

Yavuz, Aliço'ya zorla işler yaptırmak ister. Aliço'nun eski timini yok eden adamı öldürmesini ister ancak adamın etrafında çocuklar olduğu için Aliço bunu yapmak istemez. Yavuz bunu bildiğinden adamın evinin yanındaki çöp konteynırına bomba yerleştirir. Adam evden çıkarken bombayı patlatır ancak istediği adamı değil çocuklarını öldürür. Çocuklarını öldürdüğü için Yavuz'un evine operasyon düzenlenir. Bu hatasının bedelini Aliço'ya yükleyen Yavuz onu öldürmek ister fakat abisi Zafer babasını öldürür. Babasının adamı Cüneyt, Aliço'yu o sırada evde hapis olan Yamaç'a teslim eder. Aliço'da kurtarılır. Yamaç ile birlikte Çukur'a geri dönerler. İdris Babanın öldüğünü duyunca Aliço çok üzülür. Yamaç'ın gözü kulağı olmaya devam eder. Azer ve Efsun hakkında bilgi toplamak amacıyla çöplerden ipuçları arayan Aliço her şeyi analiz etmeyi başarır.

Yamaç ortadan kaybolur ve Aliço, Yamaç'ı bulmak için Emmi ile birlikte yola çıkar. Yıllar sonra Yamaç'ı bulmayı başarırlar. Uzun süren maceranın ardından mahalleye geri dönerler. Bu sürede Cumali Amca'nın mahalleyi yönetmeye başlamasıyla birlikte mahalle çok değişmiştir ve Aliço'nun kulübesi balık büfesine dönüşmüştür. Aliço olanları kabul etmez fakat büfenin sahipleri ona ve Emmi'ye saldırır.

Celasun

Çukur dizisinde Kubilay Aka tarafından canlandırılan karakterdir.

Mahallenin gençlerindendir. Tam adı Celasun Gümüş'tür. Akşın'ı sevmektedir. Karaca ise Celasun'dan hoşlanmaktadır. Celasun kendisi için vurulan Karaca'ya yüz vermemektedir. Vartolu'nun kahvehaneyi tarattığı sırada babasını kaybetmiştir. Babasını koruyamadılar diye Çukur'a ve Koçovalılar'a kin beslemiştir. Babasını öldüren kişinin Vartolu olduğunu öğrenince Vartolu'yu öldürmeye kalkışmış fakat Yamaç Celasun'a arabayla çarparak buna engel olmuştur.

Celasun iyileştikten sonra Paşa'nın silah depolarından birine bir soygun düzenlemiştir. Koçovalılar bu soygunu öğrenince Celasun'u ve Çukur'daki diğer adamları sorguya çekmiş ve bunun sonucunda Celasun soygunu yaptığını itiraf etmiştir. Yamaç'ta ceza olarak Celasun'un elini almıştır. Celasun ise hakettiği cezayı vermedikleri için Çukur'a karşı Vartolu'nun adamı olmuştur. Çukur, Vartolu'nun adamı olduğu için Celasun'a karşı durmaya başlamıştır. Celasun, Vartolu'nun Çukur dövmesini görüp Vartolu'nun da Çukur'dan olduğunu anlamıştır.

Yamaç ise Celasun'a babasının katilini alacağını söylemiş fakat Vartolu'nun kardeşi olduğu ortaya çıkınca alamamıştır. Vartolu'nun Yamaç'ın kardeşi olduğunu öğrendikten sonra yeniden ailesine geri dönmüştür. İdris Koçovalı Celasun'a "Gel oğlum ol" demiş ardından Celasun yeniden Çukur'dan olmuştur. Akşın ile evleneceği akşam düğününe Karakuzular tarafından baskın yapılmıştır. Bu baskından sonra Akşın delirmiş ve evi yakmıştır. Çeto ise Celasun'a eğer Cumali'yi vurursa ailesine bakacağını söylemiş ve Cumali ile Celasun çatıda avlanmaya hazırlanırken Celasun Cumali'yi vurmaya çalışmış ancak Karakuzuların onları farketmesinden sonra vuramamıştır.

Çukur geri alındıktan sonra Yücel ortaya çıkmış, önce Sena'yı öldürmüş ardından Akşın'ı kaçırmıştır. Akşın'ın kaçırıldığı haberinden sonra Yücel'in bıraktığı siyah zarftaki adrese giden Koçovalılar Akşın'ın cansız bedeniyle karşılaşmıştır. Akşın'ın ölümünden sonra Celasun acımasız bir adam olmuştur. Oyunu kendi kurallarına göre oynamaya başlamıştır. Kardeşinin ölümünden Koçovalıları sorumlu tutan Azer'in arabalarını Meke ile galeriden çalıp hurdacıya okutmuştur. Ardından Azer'in depolarından birini yine Meke ile yakmıştır. Bu sebeple Azer, Celasun ile Meke'yi kaçırmış ve dövmüştür. Yamaç ise bu durumdan sonra deliye dönüp tek başına Azer'in mekanını basmıştır ve Celasun ile Meke'yi kurtarmıştır.

Hastaneye götürülen Celasun ve Meke, hastane önünde Azer tarafından vurulmuştur. Yücel'in büyük oyunuyla hapise girmiştir. Daha sonra beraat edip hapisten çıkmıştır. Hapisten çıktıktan sonra Yamaç'a Akşın'ın intikamı için Yücel'in işini bitirmek istediğini söylemiştir. Yücel'i tam öldürecekken aklına geçmişte babası öldürülen İdris'in intikam hikâyesi gelmiş ve Yücel'i öldürememiştir.

Emmi

Çukur dizisinde Kadir Çermik tarafından canlandırılan karakterdir.

Gerçek adi Mücahit'tir. İdris'in ve Koçovalıların en güvendiği adamların başında gelir. Mahalleye ondan sonra yerleşen ikinci kişidir. Paşa'nın can dostudur. Çukur'un en sevilen ve en güvenilir büyüklerinden biridir. Çukur'un gençlerine her zaman ağabeylik, babalık yapmıştır. Kahraman öldükten sonra eşi Nedret'e sahip çıkmıştır. Selim Yamaç'a, yapılacak olan silah sevkiyatında eğer bir sorun çıkarsa sebebinin Emmi veya Paşa olabileceğini söylemiş ve Yamaç aralarındaki hainin Emmi veya Paşa olabileceğinden şüphelenmiştir.

Emmi ve Paşa ise Çukur için bir güven testi olan ölüm ruletinden geçmiş ve hain olmadıkları ortaya çıkmıştır. Celasun ve Akşın'ın düğünündeki baskında can dostu Paşa'yı kaybetmiş ve İdris ile ikisi derin bir çöküş yaşamıştır. İdris ile Emmi Çukur'dan uzakta yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Koçovalılar, Çukur'u geri alıp eve dönünce Emmi yeniden Çukur'un büyüklerinden olmuştur. Mahalleyi Karakuzular'ın baskınlarından savunmuştur.

Yamaç'ın zor zamanlarında yanında olmuştur. Yücel'in oyunuyla tüm Koçovalılar ile hapise girmiştir. İdris'in ölümünden sonra rahatsızlanmıştır. Meliha Emmi'ye, gitmeden önce İdris ile kendisinin büyük sırrını söylemiştir. Beraat edip hapisten çıkmıştır. Tekrar mahallesine dönmüştür.

Selim'in Çağatay'ı altınları geri vermesi konusunda uyarmasından sonra Selim, Emmi'yi Cumali'yi ve Yamaç'ı uyarmıştır. Cumali sinirlenip karşı çıksa da Emmi Selim'i haklı bulmuş, Çukur İdris'in mirası diyerek sakinlik oluşturmuştur. Ayrıca Emmi, Kemal'in ölümünden sonra kendini içkiye veren Metin'e kendini toparlaması için yardımcı olmuştur. Çağatay'ın Çukur'a yaptığı polis baskını ve Çukur'un adını lekeleyen haberleri yüzünden Çukur'u koruyamadığını düşünmüş ve daha fazla dayanamayıp kalp krizi geçirmiştir.

Medet

Çukur dizisinde Mustafa Kırantepe tarafından canlandırılan karakterdir.

Vartolu'nun has adamıdır. Vartolu onu bir mağarada ölmek üzereyken bulmuş ve yanına almıştır. Vartolu'yu çok sever ve ona çok sadıktır. Vartolu'nun emriyle Kahraman'ı öldüren adamlardan biridir. Vartolu Celasun'u yanına alınca onu kıskanmış ve ondan nefret etmiştir. Meke'yi kaçırıp ayağını kırdıkları için Yamaç'ta Medet'in ayağını kırmıştır. Baykal'ın Vartolu'ya yaptığı saldırı sonrası onu öldü bilmiştir. Baykal'ın adamları tarafından kaçırılmış ve Baykal Medet'e Yamaç'ı öldürmesini söylemiştir. Medet Yamaç'ı vuracakken Selim Yamaç'ın önüne geçmiş ve Selim vurulmuştur. Yamaç ise Medet'in yanına gitmiş ve kendisini vurma emrini kimin verdiğini öğrenmek istemiştir. Medet'te Yamaç'a o kişinin Baykal olduğunu anlatmıştır. Yamaç, Medet sayesinde Beyefendi'nin Baykal olduğunu öğrenmiştir.

Kahraman'ın eşi Nedret Vartolu'yu vurmak için kapısına gittiğinde Medet Nedret'in elinden silahı almak için uğraşırken kazara Sultan Ana'yı vurmuştur. Bu olaydan sonra tüm Çukur Medet'i almak istemiştir. Medet ise kaçmaya çalışmıştır. Daha sonra Yamaç Medet'i alıp Sultan Ana'nın karşısına çıkartmıştır. Medet onlara her şeyi anlatmıştır. Vartolu ve Saadet ile Tokat'a gitmiş ve orada Karakuzular'ın saldırısında vurulmuştur. Vurulduktan sonra akciğerinden rahatsızlanmıştır. Bir türkü barda işe başlamış fakat oradan kovulduktan sonra Celasun ona yardım etmiştir. Vartolu ve Cumali'nin arasında kaldığı çatışmada onları kurtarmıştır.

Vartoluyla Mahsun tarafından oğlu kaçırılan Seyfettin Kadı tarafından yakalanmış ve Seyfettin Kadı Yamaç'a eğer oğlunu getirirse onları serbest bırakacağını söylemiş ve Yamaç oğlunu getirmiştir sonrasında Vartolu ve Medet'i kurtarmıştır. Koçovalılar'ın Karakuzular'a yaptığı baskında Medet Çeto'yu vuracakken Yücel tarafından vurulmuştur. Vurulduktan sonra Vartolu ele geçirdiği mekanlardan birinde Medet'i genel müdür yapmış ve Medet'e çatışmalardan uzak durmasını söylemiştir. Tüm Koçovalılar hapise girdikten sonra Vartolu'nun dışarıdaki gözü kulağı olmuştur. Sonrasında da görür görmez Cennet'e aşık olmuştur.

Vartolu ile Ziya'nın peşinden Berlin'e gitmiş ve Vartolu'nun babasının cinayet videosunun olduğu USB'yi almak için Neo Nazi çetesinin oğlunu Berlin'den çıkartmışlardır. USB'yi aldıktan sonra Vartolu ile İstanbul'a geri dönmüşlerdir.

Meke

Çukur dizisinde Aytaç Uşun tarafından canlandırılan karakterdir. (1-)

Çukur mahallesinin berberi Muhittin'in oğludur. Asıl adı Mustafa'dır. Yamaç'ın tıpkı Metin gibi en güvendiği adamların başında gelir. Karakuzular'ın düğün baskınında babası berber Muhittin'i kaybetmiştir.

Karakuzular mahalleyi ele geçirdikten sonra Celasun ile hep karşı karşıya gelmiş, babasını Çukur mezarlığına defnedemediği için İdris babaya ve diğerlerine çok kızar.

Bunu öğrenen Yamaç babasının cenazesini Çukur'a geri alır ve Muhittin'in geçte olsa itibarını geri kazandırır. Meke de ne Yamaç ne diğerlerinin yanından asla ayrılmaz. Tüm Koçovalılar ile hapise girmiş daha sonra hapisten çıkmıştır.

Metin Yaman

Çukur dizisinde Cem Uslu tarafından canlandırılan karakterdir. (1-)

Kemal'in ağabeyidir. Kahraman'ın adamıydı, o öldükten sonra Yamaç'ın adamı olmuştur. Yamaç'ın en güvendiği adamlardan biridir. Karakuzular'ın düğün baskınında bir gözünü kaybetmiştir. Mahallede kasaplık yapmaya başlamıştır. Karakuzular, Yamaç ve Cumali'yi aramaya başlamıştır ve bulamadıkları her gün mahalleden birini almaktadırlar. Metin ise Karakuzular'ın karşısında durmuş ve Karakuzular tarafından alınnıştır. Daha sonra Yamaç'ın Karakuzular ile yaptığı anlaşma sonucu Karakuzular Metin'i, Metin'den sonra Kemal'i ve diğer tüm alınan Çukur'un insanlarını serbest bırakmışlardır.

Çeto ve Mahsun, Metin'in oğlunu kaçırmış ve Metin'den Yamaç'ı vurmasını istemiştir. Metin'de oğlunu kurtarmak için Yamaç'ı vurmuştur. Yamaç ise Metin'le hesaplaşmış ve Metin ölüm ruletinden geçip kendini affettirmiştir. Tüm Koçovalılar ile hapise girmiş daha sonra hapisten çıkmıştır. Kardeşi Kemal'in ölümünden sonra büyük bir çöküş yaşamıştır.

Ecevit

Çukur dizisinde Alp Demiray tarafından canlandırılan karakterdir. (1-)

Mahallenin gençlerindendir.

Ali

Çukur dizisinde Bilen Bilmen tarafından canlandırılan karakterdir. (1-)

Mahallenin sakinlerindendir.

Salim

Çukur dizisinde Volkan Kıran tarafından canlandırılan karakterdir. (5-)

Mahallenin gençlerindendir.

Ahmet

Çukur dizisinde Yiğit Yalkın tarafından canlandırılan karakterdir. (5-)

Mahallenin gençlerindendir. Efe'nin ağabeyidir.

Mahmut

Çukur dizisinde Mahmut Kotan tarafından canlandırılan karakterdir. (25-)

Mahallenin gençlerindendir.

Zülfü

Çukur dizisinde Dursun Celil Cephe tarafından canlandırılmış karakterdir. (29-)

Mahallenin motorlu kapkaç çetesinin bir üyesi. Yıllar geçmiştir ve bir kıraathane sahibi olmuştur.

Zehra

Çukur dizisinde Canan Yalçınkaya tarafından canlandırılan karakterdir. (34-)

Metin'in eşidir.

Ferhat

Çukur dizisinde Ahmet Şenkaya tarafından canlandırılan karakterdir. (49-)

Mahallenin gençlerindendir.

Cennet

Çukur dizisinde Aylin Engör tarafından canlandırılan karakterdir. (73-)

Saadet ve Salih'in çocuğunun bakıcısıdır. Yıllar geçmiştir ve Feyyaz ile evlenmiştir.

Feyyaz

Çukur dizisinde Erdağ Yenel tarafından canlandırılan karakterdir. (109-)

Mahallenin sakinlerindendir. Maddi durumu çok kötüdür.[3] Yamaç'ın yardım etmesiyle birlikte Dostlar Kahvesi'nde çalışmaya başlamıştır. Yıllar geçmiştir ve Cennet ile evlenmiştir.

Aykut

Çukur dizisinde Berhan Taşdelen tarafından canlandırılmış karakterdir. (89-110)

Mahallenin gençlerindendir. Bedensel engellidir. Kulkan'ın mahallenin su kaynağına koyduğu zehirden dolayı ölmüştür.

Fidan

Çukur dizisinde Berfin Taş tarafından canlandırılmış karakterdir. (100-104)

Mahallenin kızlarındandır. Sevgilisi Sefa tarafından şiddete maruz kalmıştır. Sefa öldürüldükten sonra bir daha gözükmez.

Mahsun'un Annesi

Çukur dizisinde Elif Baysal tarafından canlandırılmış karakterdir. (57-95)

Mahsun'un annesi. Mahsun'un mahalleden ayrılma kararı almasından sonra o da onunla birlikte gelmek ister ve bir daha gözükmez.

Fahri

Çukur dizisinde Ali Savaşçı tarafından canlandırılmış karakterdir. (79-92)

Mahallenin sakinlerindendir. Fatih ile işbirliği yapıp Koçova mahallesine uyuşturucu sokmuştur. Bir daha gözükmez.

Keçi

Çukur dizisinde Metehan Özcan tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-92)

Mahallenin gençlerindendir. Bir daha gözükmez.

Selami

Çukur dizisinde Metin Coşkun tarafından canlandırılmış karakterdir. (71-91)

İdris'in dostlarından ve Koçovalıların güvendiği eski doktordur. Mahallede "Baytar Amca" olarak bilinir. Ara ara Koçovalılara destek olur.

Duygu

Çukur dizisinde Gizem Ergün tarafından canlandırılmış karakterdir. (68-82)

Mahallenin gençlerindendir. Karaca'nın gözü kulağıdır. Karaca ile son defa görüşür ve bir daha gözükmez.

Senem

Çukur dizisinde Defne Koldaş tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-80)

Kemal'in eşi. Kemal'in cenazesinden sonra hiç gözükmemiştir.

Kemal Yaman

Çukur dizisinde Uğur Yıldıran tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-80)

Metin'in kardeşi. Koçovalıların adamıdır. Azer'in Yamaç'ı vuracağı esnada Yamaç'ı kurtarmak için kurşunların önüne atlamış, Azer tarafından öldürülmüştür.

Kutay

Çukur dizisinde Lorin Merhart tarafından canlandırılmış karakterdir. (68-75)

Akın'ın arkadaşı ve adamı. Akın tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

Ferdi

Çukur dizisinde Halil Tekeş tarafından canlandırılmış karakterdir. (2-74)

Mahallenin gençlerindendir. "Çukur Evde" adlı özel bölümde de gözükmüştür. Bir daha gözükmez.

Yıldız

Çukur dizisinde Gökşen Ateş tarafından canlandırılmış karakterdir. (5-65)

Konsomatristir. Cumali'nin eski sevgilisidir. Üçüncü sezonun başında Yıldız'ın arkadaşları Cumali'ye, Yıldız'ın evlendiğini, İzmir'e taşındığını söyler.

Hatice

Çukur dizisinde İpek Türktan tarafından canlandırılmış karakterdir. (6-45)

Celasun'un annesidir. Bir daha gözükmez.

Mete

Çukur dizisinde Sarven Çankar tarafından canlandırılmış karakterdir. (6-40)

Celasun'un arkadaşıdır. Bir daha gözükmez.

Efe

Çukur dizisinde Arda Anarat tarafından canlandırılmış karakterdir. (2-35)

Mahallenin gençlerindendir. Karanlıkta kendisini Yamaç'a benzeten Ahmet tarafından öldürülmüştür.

Recep

Çukur dizisinde Kadircan Karakış tarafından canlandırılmış karakterdir. (24-33)

Celasun'un kardeşi. Karakuzular çetesinin düğün baskınında öldürülmüştür.

Bekir

Çukur dizisinde Muhammed Salih Gönültaş tarafından canlandırılmış karakterdir. (24-33)

Celasun'un kardeşi. Karakuzular çetesinin düğün baskınında öldürülmüştür.

Muhittin

Çukur dizisinde Nebil Sayın tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-33)

Meke'nin babası. Berberdir. Karakuzular çetesinin düğün baskınında öldürülmüştür.

Paşa

Çukur dizisinde Çetin Sarıkartal tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-33)

İdris ve Emmi'nin çocukluk arkadaşı. Karakuzular çetesinin silahlı saldırısında öldürülmüştür.

Cem

Çukur dizisinde Yiğit Çakır tarafından canlandırılmış karakterdir. (30-32)

Mahallenin gençlerinden. Futbolcudur. Bir daha gözükmez.

Mihriban Helvacı

Çukur dizisinde Gamze Dar tarafından canlandırılmış karakterdir. (5-15)

İdris'in eski sevgilisi ve Salih'in annesi. Kasım Helvacı ile istemeden bir evlilik yapmış ve Kasım tarafından öldürülmüştür.

Kuaför Fidan

Çukur dizisinde Gülçin Hatıhan tarafından canlandırılmış karakterdir. (5)

Mahallenin kuaförüdür. Bir daha gözükmez.

İsa

Çukur dizisinde Doruk Nalbantoğlu tarafından canlandırılmış karakterdir. (1-5)

Koçovalıların adamıdır. Koçovalılar'a ihanet ettiği ortaya çıkınca intihar etmiştir. Birinci sezonun 31 ve 32. bölümlerinde, Sena'nın delirip halüsinasyon gördüğü sahnelerde kısa süreliğine gözükmüştür.

Abdullah

Çukur dizisinde Hikmet Karagöz tarafından canlandırılmış karakterdir. (2-4)

Mahallenin sakinlerindendir. Bir daha gözükmez

Yorumlar