Anasayfa /  Foto Galeri

'Çukur' dizisi hakkında suç duyurusu!

Yayınlandığı günden beri büyük bir ilgiyle izlenen Çukur emekli bir polisi kızdırdı. Emekli bir polis, Show TV'de yayınlanan 'Çukur' dizisinde, gençlerin suça teşvik edildiği ve Türk Polis Teşkilatı'nın aşağılandığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

'Çukur' dizisi hakkında suç duyurusu! - Sayfa 1

Çukur dizisiyle ilgili emekli polis Selçuk Olcay harekete geçti. Emekli polis Selçuk Olcay, 'Çukur' isimli dizide gençlerin suça teşvik edildiği ve Türk Polis Teşkilatı'nın aşağılandığını iddia ederek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kanal ve yapım şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

'Çukur' dizisi hakkında suç duyurusu! - Sayfa 2

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, 23 Ekim 2017 tarihinden bu yana yayınlanan dizinin farklı bölümlerinde yer alan suça konu sahneler anlatıldı. Dilekçede, dizi hakkında birçok şikayetin yapıldığı ve şikayetlerde ailelerin dizi nedeniyle korku ve endişe yaşadıkları belirtildi.

'Çukur' dizisi hakkında suç duyurusu! - Sayfa 3

TÜRK EMNİYET TEŞKİLATI KÜÇÜK DÜŞÜRÜLEREK...'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 'Çukur' dizisine cezalar verildiğinin anlatıldığı dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

'Çukur' dizisi hakkında suç duyurusu! - Sayfa 4

"Deliller, şikayetler, basında ve sosyal medyada 'Çukur' dizisinden etkilenen gençlerin devlet organlarını ve özellikle Türk Emniyet Teşkilatını aşağılayarak halkın gözünde küçük düşürerek, güvensizlik oluşturmaktadır. Gençleri suça teşvik etmekte ve uyuşturucuya özendirmektedir. Hayal ürünü dahi olsa dizilerin gerçeklikten uzak, devlet organlarına ve Türk milletinin kültürüne zarar verici nitelikte sahnelere yer verilmesi emniyet ve asayiş olaylarının artmasını teşvik edici niteliktedir."