Anasayfa /  Medya

Cübbeli Ahmet TOKİ fetvası nedeniyle Diyanet'i topa tuttu

Habertürk ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, TOKİ'den faizli kredi ile ev almak için faiz kullanılabileceğine dair fetva veren Diyanet'i eleştirdi. Ünlü, "Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez" tepkisini gösterdi.

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2020 00:15

Habertürk ekranlarına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Diyanet'in TOKİ hakkında yaptığı faiz açıklamasını topa tuttu.

TOKİ'den faizli kredi ile ev almak için faiz kullanılabileceğine dair fetva veren Diyanet'i eleştiren Ahmet Mahmut Ünlü, "Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez. Enflasyon oynayan bir şey. İslamiyet akitte, satışta, alışta fiyat sabit ister. Diyanet bunu niye yapmıyor? Ziraat Bankası'nda kredi bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONUN ALTINDA DİYE FAİZE FETVA VERİLMEZ"
Diyanet'in faiz fetvasını eleştiren Cübbeli Ahmet, "Diyanet 'enflasyonun altında' diyor. Enflasyonun altında diye faize fetva verilmez. Enflasyon oynayan bir şey. AK Parti benden evvel 60'dı diyor, şimdi tek haneli. İslamiyet akitte, satışta, alışta fiyat sabit ister. Burada İsmail Ağa ne yapmış? Gitmiş Ziraat'in, TOKİ'nin başkan yardımcılarını aramış. Diyanet bunu niye yapmıyor? Biz burada sorduk cevaplar budur demesi lazım gelmez mi? Ziraat Bankası'nda kredi bulunmuyor. Şimdi komisyon caizdir. Koyun etine domuz eti demekle haram olmaz, domuz etine koyun eti demekle helal olmaz. TOKİ sana 200'e veriyor 20 sene sonra 250 alıyor. Burada rakam sabit. Bu telefonu 100 liraya satıyorum. Peşin verirsen 100 lira. 10 tane seçenek sunuyorum. 10 farklı fiyat söyleyebilirim. Akit bağlanırken seç diyorum. Peşin alamıyor, iki senelik fiyatı tercih ediyor. Ben de diyorum ki, eğer iki sene sonra ödeyeceksen fiyatı 300 lira. Akit tektir, söz tekdir, vadeli satıştır. Rakam oynamaz." vurgusunu yaptı.

DİYANET 'TÜRKÇE NAMAZ' DESE BÖYLE BİR FETVA VERİR MİYİM?
Cübbeli Ahmet açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Diyanet İşleri var ama bazen sorunlar var. Yanlış fetvalar verildiği oldu. Biz ihtiyatlıyız. Türkçe ezan Diyanet'in fetvasıyla olmamış mıdır? Şu anda Din İşleri Yüksek Kurulu 'Türkçe namaz kılacaksınız' derse ben de aynı fetvayı verebilir miyim? Şu anda bir darbe olsa, Diyanet İşleri'ne 'ezanlar Türkçe, namazlar Türkçe' deseler ben uymak zorunda mıyım? Evde yine Arapça kılacağım. FETÖ'nün eline geçtiğini düşünelim. Diyanet hep devletin müşterek aklının elinde miydi? Siz bana hepsine uy derseniz, yarın Ramazan da Şubat'a endekslenir. Diyanet'te genel manada fetvalar doğru son zamanlarda."

Yorumlar