Anasayfa /  Foto Galeri

Covid-19 geçirenlere uzmanlardan Şaşılık uyarısı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişinin ölümüne neden olan Covid-19’un, sadece çocuklarda değil büyüklerde de şaşılığa neden olduğu ortaya çıktı. Şaşılığın, yalnızca koronavirüsü ağır atlatanlarda değil, hafif geçirenlerde bile ortaya çıkabileceğini ifade eden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüban Atilla, gözleri kapatarak dinlendirmenin önemini vurguladı.

Covid-19 geçirenlere uzmanlardan Şaşılık uyarısı! - Sayfa 1

Şaşılık üzerine bilimsel çalışmalar yürüten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hüban Atilla, şaşılığın toplumda yüzde 1-2 oranında daha çok çocuklarda görüldüğünü söyledi.

Covid-19 geçirenlere uzmanlardan Şaşılık uyarısı! - Sayfa 2

Ancak Covid-19'un sadece çocuklarda değil, büyüklerde de şaşılığa neden olabildiğini ve şaşılığa sadece koronavirüsü ağır atlatanlarda değil, hafif geçirenlerde de rastlandığını açıkladı.

Covid-19 geçirenlere uzmanlardan Şaşılık uyarısı! - Sayfa 3

Şaşılığın uzun dönemde göz tembelliğine neden olduğunu dile getiren Prof. Dr. Atilla, "Şaşılık, iki gözün bir arada kullanılmasını engelliyor. O yüzden tarama programlarına önem veriyoruz. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Çocuk ve Ergen Sağlığı Dairesi Başkanlığı ile derneğimizin de katkılarıyla 5 yıldır tarama programı yürütülüyor." diye konuştu.

Covid-19 geçirenlere uzmanlardan Şaşılık uyarısı! - Sayfa 4

Prof. Dr. Atilla, taramalar sayesinde doğumsal problemler, sistemik hastalıklar, katarakt, göz tansiyonu gibi sorunların tespit edilebildiğini bildiren Prof. Dr. Atilla, üç yıldır da okul öncesine yönelik taramalar yaparak, miyobu erken belirleyebildiklerini aktardı.