Anasayfa /  Foto Galeri

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor

Stanford Üniversitesi araştırmacıları coronavirüsün ülkelerdeki ölüm oranını analiz etti. Buna göre corona virüsün ölüm oranı ülke nüfuslarının özelliklerine göre değişiklik gösterse de dünya ortalaması yüzde 0,25 olarak hesaplandı.

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor - Sayfa 1

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor

ABD’de yer alan Stanford Üniversitesi’nin araştırmasının sonuçlarına göre yeni tip corona virüsün  ölüm oranı sanılandan dört kat daha düşük olabilir.

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor - Sayfa 2

''Enfekte olan her 400 kişiden 1 i ölüyor''

Kaç kişinin gerçekten enfekte olduğuna dair çok daha net bir tablo çizen dünya genelinde yapılan antikor sürveyans çalışmalarını değerlendirdiklerini açıklayan araştırmacılar, pandeminin  ölüm oranının yüzde 0,25 olduğunu, yani enfekte olan her 400 kişiden birinin öldüğünü aktardı.

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor - Sayfa 3

Ölüm oranı daha önce yüzde 1 olarak açıklanmıştı!

Daha önce Imperial College of London ve Oxford ünversitesi gibi kuruluşlardan yapılan birçok çalışmada corona virüsün ölüm oranın yüzde 1 olduğu aktarılmıştı.

Covid-19 bilinenden dört kat daha az öldürüyor - Sayfa 4

Yeni tahmin, dünya çapında gerçekleştirilen 23 farklı test anketinden elde edilen rakamlara dayanıyor; buna gerçek  ölüm oranı ülkeler arasında  yüzde 0,02'den yüzde 0,86'ya kadar değişiyor.