Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Virüsten etkilenen ülke sayısı 18

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 106'ya yükseldi.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Virüsten etkilenen ülke sayısı 18 - Sayfa 1

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Corona virüsü yayılıyor. Çin'in başkenti Pekin'de, ülkede hızla yayılan yeni tip corona virüsü (2019-nCoV) salgınında bir kişi hayatını kaybetti. Pekin Belediyesi Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, 8-15 Ocak tarihleri arasında Vuhan'da bulunan 50 yaşındaki bir kişiye başkente döndükten sonra 22 Ocak'ta 2019-nCoV teşhisi kondu.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Virüsten etkilenen ülke sayısı 18 - Sayfa 2

ÇİN'DE VİRÜS NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 106'YA YÜKSELDİ

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 106'ya yükseldi.

Çin’de 27 Ocak itibarıyla virüsle enfekte olduğu tespit edilen hasta sayısı ise 4 bin 515 olarak açıklandı. Yetkililer dün bu rakamı 2 bin 835 olarak vermişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin dışında toplan 47 teyit edilmiş vaka olduğunu duyurdu. Son olarak Almanya’nın Bavyera eyaletinde virüsle enfekte olan bir hasta olduğu açıklandı. Almanya ile birlikte Avrupa’da toplam dört vaka bulunuyor. Çin dışında korona virüsü nedeniyle henüz bir ölüm gerçekleşmedi.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Virüsten etkilenen ülke sayısı 18 - Sayfa 3

DPA: ALMANYA'DA İLK VAKA TESPİT EDİLDİ
Alman haber ajansı DPA, Almanya'da ilk corona virüsü vakasının tespit edildiğini duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı’ndan bir sözcü, yeni tip corona virüsün ilk vakasının doğrulandığını söyledi.

Hastanın Başkent Münih’e yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Starnberg bölgesinden olduğu belirtiliyor.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Virüsten etkilenen ülke sayısı 18 - Sayfa 4

Sağlık ve Gıda Ofisi, hastanın stabil durumda olduğunu ve sağlık personeli tarafından gözetim altında tutulduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı ise, Bavyera'da yaşayanlar için enfeksiyon riskinin şu anda ‘düşük’ olarak değerlendirildiğini belirten bir açıklama yayınladı.