Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Bölgeden korkunç fotoğraflar

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi. Çin medyası, hayatını kaybedenlerin neredeyse yarısının 80 yaşın üzerinde olduğunu duyurdu. Dünyanın gözü Çin'e çevrilmişken, bölgeden çarpıcı fotoğraflar gelmeye başladı.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Bölgeden korkunç fotoğraflar - Sayfa 1

Çin Komünist Partisi‘nin ana yayın organı ‘Halkın Günlüğü’ kısa süre önce Wuhan’a gitmiş olanların corona virüsü belirtileri bulunmasa da kendilerini evlerinde izole etmeleri yolunda çağrı yaptı.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Bölgeden korkunç fotoğraflar - Sayfa 2

Çinli bilim insanları, virüsün yılan ya da yarasalardan insanlara geçmiş olabileceğini düşünüyor. China Science Bulletin (Çin Bilim Bülteni) gazetesinde yayınlanan bir makalede, virüsün yarasalarda bulunabileceği ve yarasa çorbasının Wuhan'da çok fazla tüketilmesi nedeniyle de virüsün insanlara geçmiş olabileceği ifade edildi.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Bölgeden korkunç fotoğraflar - Sayfa 3

Ölümlerin büyük oranda ‘zombi şehir’ olarak anılmaya başlayan Wuhan kentinin de içinde bulunduğu Hubei bölgesinde yaşandığı açıklandı. Bölgeye bağlı beş kentte giriş-çıkışlar kapatıldı.

Karantinaya alınan kentler arasında Wuhan’ın doğusunda bulunan Huanggang, Ezhou ve Chibi ile Zhijiangbulunuyor.

Corona virüsünde ölü sayısı artıyor! Bölgeden korkunç fotoğraflar - Sayfa 4

İngiliz Daily Stargazetesi, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da yayınlanan bazı görselleri haberine taşıdı. Fotoğraflarda yerde baygın halde yatan insanlar ve çevresinde kaygıyla bekleyen maskeli Çinliler görülüyor.