Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüsün savaş alanı hangi ülke olacak?

. 1.3 milyar nüfuslu Hindistan'da virüsün yayılması durumunda büyük bir felaket yaşanabilir. 800 milyon insanın Covid-19'a yakalanacağından endişe ediliyor. Hindistan'da hastaneler yeterli değil, temiz su büyük bir sorun ve birçok bölgede hijyen malzemesi üretecek tesis bulunmuyor. Bu durum on binlerce insanın yaşamını yitirebileceği anlamı taşıyor.

Corona virüsün savaş alanı hangi ülke olacak? - Sayfa 1

Corona virüsün Çin'in Wuhan kentinden çıkarak tüm dünyaya yayılmasının ardından en fazla önlem alan ülkelerden biri Hindistan oldu. Hindistan'da corono virüs vaka sayısı bugün bile 724 ve ölü sayısı 17 olmasına rağmen Hindistan Başbakanı Narendra Modi ülke genelinde 21 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Corona virüsün savaş alanı hangi ülke olacak? - Sayfa 2

Uzmanlar sağlık sistemi oldukça sorunlu olan, yeterli hastane bulunmayan, temiz suya erişimin zor olduğu ve hijyen kurallarına fazla dikkat edilmeyen Hindistan'ın corona virüsle mücadelede büyük bir savaş alanına dönüşebileceği uyarısında bulunuyor

Corona virüsün savaş alanı hangi ülke olacak? - Sayfa 3

Dünya Sağlık Örgütü İcra Direktörü Michael J. Ryan Hindistan gibi nüfusu fazla olan ülkelerin corona virüsle mücadelede sert önlemler alması gerektiğini vurguluyor. Ryan, "Bu hastalığı kontrol altına almak, bastırmak ve hayat kurtarmak için halk sağlığı ve toplum düzeyinde çok sert önlemler alınmalı" dedi.

Corona virüsün savaş alanı hangi ülke olacak? - Sayfa 4

Hindistan'da nüfusun kalabalık olduğu birçok büyük kentte bir kilometre kareye 420 kişi düşüyor. Bilim insanları Covid-19'la mücadelede en önemli yöntemlerden birinin "sosyal mesafe" olduğu vurduğu yapıyor. Virüsün büyük kentlerde görülmesi durumunda insanların sosyal mesafeyi korumada büyük zorluklar yaşayacağı ifade ediliyor.