Anasayfa /  Sağlık

Corona virüsü belirtileri nelerdir? Corona virüsü tedavisi var mı?

Tüm dünyada tedirginlik yaratan ve Çin dışında bir kaç ülkede daha görülen Corona virüsünün belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu anda yaklaşık 3 bin kişinin virüsle enfekte olduğu bildirildi. Çin dışında 50'ye yakın vaka olduğu açıklanırken bu ülke dışında şimdiye kadar ölüm haberi gelmedi. Peki Corona virüsü belirtileri nelerdir? Virüsün tedavisi var mı? İşte tüm detaylar.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2020 13:17

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de Corona virüsü salgını. Bu salgınla ilgili gün geçtikçe korkutucu haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Çin’deki yetkililer yaklaşık 3 bin kişinin Corona virüsü nedeniyle enfekte olduğunu açıkladı. Dünya genelinde de korkuya neden olan Corona virüsünün belirtileri ve tedavi yöntemleri ise sıkça araştırılmaya başlandı. İşte Corona virüsü belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

 

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?


Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Corona virüsleri olduğu biliniyor.

NASIL BULAŞIR?

Hastalık daha çok hayvanlarda ortaya çıkar. Nadiren hayvanlardan insanlara, insanlardan da diğer insanlara geçiş gösterir. Tıpkı mevsimsel grip etkeni gibi yakın temas, öksürük ve aksırık gibi yollarla insanlar arasında yayılım gösterebilir.

TEDAVİSİ VAR MI?

Hastalığın herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Antibiyotikler hastalığa karşı etkisizdir. İstirahat, dengeli beslenmek ve evde kalmak hastalığın kısa sürede geçmesinde etkilidir.

CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor.

Yorumlar