Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüsü akciğerleri böyle etkiliyor! 3 ay sonra bile...

İngiltere'de geliştirilen yeni bir manyetik görüntüleme tekniği ile, Covid-19 teşhisi konan hastaların akciğerlerinde teşhisten üç ay sonra bile bazı anormallikler tespit edildi.

Corona virüsü akciğerleri böyle etkiliyor! 3 ay sonra bile... - Sayfa 1

Koronavirüs etkisini kaybetmeden yayılırken dünya genelindeki vaka sayısı da 64 milyonu geçti. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, 1 milyon 486 bin 844 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Corona virüsü akciğerleri böyle etkiliyor! 3 ay sonra bile... - Sayfa 2

Bilim insanları bir yandan salgını bitirecek aşıyı geliştirmek için çalışmalarına devam ederken bir yandan da virüsün insan vücudunda yarattığı tahribatı tam anlamıyla keşfetmeye ve buna karşı önlem almaya uğraşıyor.

Corona virüsü akciğerleri böyle etkiliyor! 3 ay sonra bile... - Sayfa 3

KORONAVİRÜSÜN AKCİĞERLERE VERDİĞİ ZARAR BÜYÜK 
Kovid-19 birçok farklı semptomla, vücudun çeşitli bölgelerine saldırırken en büyük olumsuz etkiyi akciğerlerimizde ve solunumumuzda gösteriyor.

Corona virüsü akciğerleri böyle etkiliyor! 3 ay sonra bile... - Sayfa 4

Kovid-19'da yeni geliştirilen bir tarama tekniği, akciğerlerdeki hasarı tam anlamıyla 'gösterdi'. İngiltere'de geliştirilen yeni bir manyetik görüntüleme tekniği ile, Kovid-19 teşhisi konan hastaların akciğerlerinde teşhisten üç ay sonra bile bazı anormallikler tespit edildi.