Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüste vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye ve dünyada son durum…

Dünyayı çaresiz bırakan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde ölü ve vaka sayısı artmaya devam ediyor.. Covid-19 pozitif vaka sayısı corona virüsü bulaşan kişilerin hem Türkiye’de hem de dünyada arttığını gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün ortaya çıktığı günden bu yana son bilgileri aktarmayı sürdürürken İtalya’dan da ürküten rakamlar gelmeye devam ediyor. İşte dünyayı vuran salgında son durum...

Corona virüste vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye ve dünyada son durum… - Sayfa 1

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen corona virüsü (Covid-19) ile ilgili Türkiye ve dünyadan son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Corona virüsü vaka sayısı ile ilgili dünya genelinde yetkililer bilgilendirmelerine devam ederken, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte Türkiye'de kaç kişide koronavirüs'ün tespit edildiği açıkladı. 25 Mart gecesi yapılan açıklama ile birlikte Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 3629 olurken, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da (ölüm sayısı) 75'e yükseldi. Bilim Kurulu toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, corona virüsüne karşı alınan önemleri duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in corona virüsüne yakalandığını açıklaması ise gündeme damga vurdu. İtalya'da hastaların raporlarına ilişkin yayımlanan rapor ise dikkat çekti. Dünya ve Türkiye'de corona virüsüne yönelik son dakika gelişmeleri Corona Virüsü istatistik verileri güncel ve canlı takip haritası üzerinden de görüntülebiliyor. İşte, corona virüsü olan ülkelerde ve Türkiye'de son durum..

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü salgınında ölümler vaka sayılarında yaşanan artışlarla ilgili bilgiler gelmeye devam ederken, ülkemizde de yetkililer alınması gereken önlemler ve toplam vaka sayısına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor. Ülkelerin aldığı önemlere rağmen corona virüsü (Kovid-19) şu anda yüz binlerce kişiyi enfekte etmiş ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuş durumda. Dünya genelinde koronavirüs (korona virüsü) pozitif vaka sayısı 474.204'e ulaşarak 470 bin sınırını aştı. İşte, corona virüsünde Türkiye ve dünyadan anlık son bilgiler..

Corona virüste vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye ve dünyada son durum… - Sayfa 2

TÜRKİYE'DE GÜN GÜN CORONA VİRÜSÜ VAKA VE ÖLÜM SAYISI 

26 Mart Sağlık Bakanı Koca Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum." dedi.

25 Mart Sağlık Bakanı koca Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada "SON 24 SAATTE 5.035 test sonuçlandı. 561 tanı kondu. 15 hastamız hayata veda etti. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2.433. SAYILAR, KAYIP ACISINI, ENDİŞEYİ İFADE EDEMEZ. Sıfır riskle yaşamaya çalışalım. Bizi hayata tedbir bağlar." bilgisini verdi. Bu açıklamayla Türkiye'de corona virüsü nedeniyle ölüm sayısı 59'a yükseldi. Vaka sayısı 2433 oldu.

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi;

Yoğun bakımdaki 136 hastamıza Çin'den gelen ilaç verilmeye başlandı" dedi. Bakan Koca ayrıca 60 yaş üzeri iki hastanın iyileşerek taburcu edildiğini açıklarken, "Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu"

24 mart geç saatlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar" dedi.

23 Mart'ta gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca, corona virüsü konusunda son dakika gelişmeleriyle ilgili değerlendirmeleri paylaşarak, corona virüsüne karşı alınan önemlere değindi. Bakan Koca şunları söyledi;

22 Mart Pazar akşamı sosyal medya hesabı Twitter'dan vaka sayısına ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi; 

"Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar." 

BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Mart tarihinde corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan açıkladı. Koca sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; Son 24 saatte 2953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. . Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.

Corona virüste vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye ve dünyada son durum… - Sayfa 3

İşte dünyayı sarsan pandemide son durum ve yaşananlar...

Corona virüste vaka sayısı kaç oldu? İşte Türkiye ve dünyada son durum… - Sayfa 4

İTALYA'DA CENAZE TÖRENLERİ YASAKLANDI 

İtalya koronavirüs krizi nedeniyle cenaze törenlerini yasakladı. Virüs pek çok aileyi, sevdikleriyle vedalaşma şansından mahrum bıraktı. Milano’da bir cenaze levazımatçısı ülkede yaşanan travmayı gözler önüne serdi: Bu virüs insanları iki kez öldürüyor.

İtalya'nın COVID-19 salgınından en çok darbe alan şehri Milano’da bir cenaze levazımatçısında Andre Cerato, ‘’Bu salgın iki kez öldürüyor’’ diyor.

İtalya’da, çoğu Covid-19 kurbanı hiçbir aile yakını ve arkadaşları yanında olmadan hastanede tek başına ölüyor. Bulaşma riski yüksek olduğundan ziyaretler yasak.TOPLAM VAKA SAYISI NE KADAR OLDU?

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde toplam vaka sayısı 500 bin 542'ye ulaştı.

En fazla vaka görülen ülke, 81 bin 285 vakayla salgının ortaya çıktığı Çin olurken; onu 74 bin 422 vakayla ABD, 74 bin 386 vakayla İtalya izledi. 56 bin 197 vakanın görüldüğü İspanya, 41 bin 519 vakanın görüldüğü Almanya, 29 bin 406 vakanın görüldüğü İran, 25 bin 233 vakanın görüldüğü Fransa ve 11 bin 712 vakanın görüldüğü İsviçre, vaka sayıları 10 bini aşan ülkeler oldu.