Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüse, bit pazarında adeta davetiye çıkardılar

Adana'da hafta sonu sabahın ilk ışıklarıyla ucuz ürün almak isteyenlerin akınına uğrayan bit pazarında, korona virüs salgınına rağmen sosyal mesafe ve maske kuralları hiçe sayıldı. Müşteriler, dip dibe kurulan tezgahlarda uzun süre pazarlık yaparak temas süresini uzattı.

Corona virüse, bit pazarında adeta davetiye çıkardılar - Sayfa 1

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir ve Mirzaçelebi mahalleleri sınırında sabahın ilk ışıklarıyla kurulan bit pazarı, günün ilerleyen saatlerinde müşterilerin akınına uğruyor.

Corona virüse, bit pazarında adeta davetiye çıkardılar - Sayfa 2

Teknolojik cihazlardan, giyime kadar birçok ikinci el ürününün bulunduğu pazarda ucuz ürün satın almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Korona virüs salgınına rağmen sosyal mesafe ve maske kurallarının hiçe sayıldığı pazarda, müşteriler dip dibe kurulan tezgahlarda pazarlığa tutuştu.

Corona virüse, bit pazarında adeta davetiye çıkardılar - Sayfa 3

''KORONA VİRÜSÜN ANAVATANI BURASIDIR''
Pazarda maske takmadan dolaşan Hakan Başdemir, vatandaşların korona virüs tedbirlerine uymadığını belirterek, “Korona virüsün anavatanı burasıdır. Başka bir şey söylemeye gerek yok” dedi. “Siz neden maske takmıyorsunuz?” sorusuna ise Başdemir, "Kızımla ekmek almaya çıkmıştım. Bu nedenle maske takmadım. Cezama razıyım” diye cevap verdi.

Corona virüse, bit pazarında adeta davetiye çıkardılar - Sayfa 4

12 yıldır bit pazarına kurduğu tezgahtan geçimini sağlayan Hacı Temel (27), "Arkadaşlarımız, kullanılmayıp atılan ürünleri topluyor. Biz de geceden gelip, yer kapıyoruz ve tezgahımızı açarak ekmeğimiz için mücadele veriyoruz. Alışveriş merkezlerinde bin 500 liraya satılan bir ürünü, burada 400 liradan satıyoruz” diye konuştu.