Anasayfa /  Foto Galeri

TIkla Corona virüs testi yap! Corona mısın öğren

Sağlık Bakanlığından online internet ortamından Koronavirüs kontorlü yapmak isteyenler için test ekranı açıldı. Kendinize yada yakınlarınızda Koronavirüs testi yapmak için haberimizi inceleyeniz. TIkla Corona virüs testi yap!

TIkla Corona virüs testi yap! Corona mısın öğren - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığından son dakika bir yenilik. Koronavirüs testi için yeni bir ekran açıldı. Online kontrol yapmak isteyenler için detaylar aşağıda bulunmaktadır.

TIkla Corona virüs testi yap! Corona mısın öğren - Sayfa 2

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM'de yaptığı açıklamalarda yeni test kitlerin devreye sokulacağını ifade etti. Buna göre günde 10 bin test yapılması planlandı. Diğer bir gelişme ise Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi tarafından sosyal medya üzerinden açıklandı. Açıklamada Sağlık Bakanlığı online koronavirüs testi yaptırmak isteyenler için site kurulduğu ifade edildi.

Alo 184 üzerinden yada https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden;

TIkla Corona virüs testi yap! Corona mısın öğren - Sayfa 3

BİRİNCİ EKRAN; T.C. kimlik numarası baba adı, doğum yılı ile telefon numarasını başında sıfır olmadan giriş yapmak, captcha kısmında ben robot değişim sekmesini işaretlemek, devam butonuna basmak,

TIkla Corona virüs testi yap! Corona mısın öğren - Sayfa 4

İKİNCİ EKRAN: İkinci sayfada; son 14 gün içerisinde bulunduğunu şehri işaretleyiniz. Doktor, hemşire, sağlık teknisyeni gibi sağlık çalışanı mısınız sorusunu işaretleyin. Diğer kısımda ise ekranda bulunan hastalıklardan olanlar varsa işaretleyiniz. Devam butonuna basınız.