Anasayfa /  Sağlık

Çörek otunun inanılmaz faydaları

Çörek otunun inanılmaz faydaları Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, çörek otunun alerjinin düşmanı olduğunu söyledi.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2017 18:55

Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, çörek otunun alerjinin düşmanı olduğunu söyledi.  Çörek otunun eski çağlardan beri kullanılan bir bitki olduğunu kaydeden Prof.Dr. Usta, “Ölümden başka her derde deva olarak bilinir.  Çağımızın belası ve yanlış beslenmeyle artan alerjik hastalıkların en önemli ilacıdır.

Bu alerjik hastalıklar arasında alerjik rinit, egzama ve astım gelmektedir” dedi. Alerjik hastalıkları bulunanları uyaran Prof. Dr. Usta, “Bahar aylarında burnunuz mu akıyor, gözlerinizde kaşıntı mı var, nefes almakta zorlanıyor musunuz, o zaman ilaç gibi bir gıda olan çörek otunu yanınızdan ayırmayın.  Astımı olan hastalar üzerinde yapılan çalışmalarda, bazı astım ilaçlarından daha etkili olabildiği bulunmuştur.

Astım hastalarının, mutlaka günde en az 2 kez 1 gram çörek otu kullanması gereklidir” diye konuştu. Çörek otunun başka hastalıklarda da destek tedavide yararı olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neredeyse çayınıza şeker yerine çörek otu kullansanız yeridir. Çünkü ciddi derecede şeker düzeyini düşürmesi ve insülinin etkisini artırması nedeniyle şeker hastalığı ve beraberinde astımı olan hastaların en iyi ilacıdır.”

“İçerisindeki timokin adlı madde, ileride ilaç olma potansiyeline sahip bir bileşiktir.  Çörek otu yiyerek vücudunuza ayrıca lizin ve metionin gibi önemli maddeleri, kalsiyum, fosfor ve demir, çinko, magnezyum, manganez, bakır, selenyum, B1, B6, folik asit de kazandırmış olursunuz.”  Ayrıca Dr. Coşkun Usta, günde 1 gram iki kez çörek otu yiyerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirip hastalıkları vücudunuzdan kovabileceğinizi belirtti.


Yorumlar