Anasayfa /  Foto Galeri

Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm! 27 Ocak Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurtta etkili olan kar yağışı bugün de sürecek. Yapılan açıklamaya göre Marmara'nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kar yağışlı diğer bölgeler parçalı bulutlu. Hakkari, Şırnak, Van çevrelerinde kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan Türkiye'nin birçok bölgesinde buzlanma ve don bekleniyor. Akdeniz'de de kuvvetli poyraz etkili olacak. İşte il il hava durumu detayları...

Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm! 27 Ocak Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Hatay, Amasya, Tokat, Ordu ve Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Rize, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri, Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimleri, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzeyi ile Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm! 27 Ocak Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı! - Sayfa 2

Hava sıcaklığının Trakya ile Kuzey Ege'de 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm! 27 Ocak Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı! - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Çok sayıda il için sarı ve turuncu alarm! 27 Ocak Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı! - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Rize, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Siirt ve Batman çevreleri, Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimleri, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzeyi ile Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.