Anasayfa /  Foto Galeri

Çok Daha Stresli Olduğunuzu Gösteren 9 Fiziksel İşaret!

Yaşadığımız çevre, yaptığımız iş, okuduğumuz okul, aile, arkadaşlar üzerimizde ruhsal olarak bir baskı hissettiğimiz zamanlarda sinir sistemimiz; adrenalin, noradrenalin ve kortizol gibi hormonlar salgılayarak vücudumuzu uyarır. Bu uyarılar fizyolojik değişimlerle başa çıkabilmemizi sağlar. Stresli olduğumuz anlarda hormonların vücudumuzu uyarmasıyla fiziksel belirtiler ortaya çıkar. İşte stresin fiziksel belirtileri!

Çok Daha Stresli Olduğunuzu Gösteren 9 Fiziksel İşaret! - Sayfa 1

1. Günlük yaşamınızı olumsuz etkileyen beyin sislenmesi yaşarsınız.

Beyin sislenmesi yaşadığınızda bunun unutkanlık olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak beyin sislenmesi, unutkanlıktan çok daha farklı. Beyin sislenmesi yaşayan insanlar çevrelerinden anlık olarak koparlar. Arkadaşınız bir şey anlatırken onu dinleyemezsiniz, herhangi bir şeye odaklanamazsınız. Bu sebeple beyin sislenmesi yaşadığınızda yaşam kaliteniz düşer ve bu yaşantınızı olumsuz etkiler.

Çok Daha Stresli Olduğunuzu Gösteren 9 Fiziksel İşaret! - Sayfa 2

2. İşitsel ve sözlü halüsinasyonlar yaşayabilirsiniz.

Halüsinasyon, beynin yarattığı hisleri gerçek olarak algılamak anlamına gelir. Birçok farklı halüsinasyon çeşidi var. Stres sebebiyle ortaya çıkan halüsinasyonlardan biri de sözlü ve işitsel olanlar. İşitsel halüsinasyon, olmayan seslerin duyulmasıdır ve fısıltı şeklinde ortaya çıkabilir. Eğer gaipten sesler duyuyorsanız sebebi büyük ihtimalle stres!

Çok Daha Stresli Olduğunuzu Gösteren 9 Fiziksel İşaret! - Sayfa 3

3. Sürekli alerjik sorunlarla karşılaşırsınız.

Stresli olduğunuz anlarda sürekli alerji atakları geçirdiğinizi hissedebilirsiniz ve “alerji işte” diyerek geçiştirebilirsiniz. Ancak alerjik durumlarla daha önce karşılaşmamanıza rağmen çok sık karşılaşırsanız bunun sebebi sandığınızdan daha fazla stresli olmanız olabilir.

Çok Daha Stresli Olduğunuzu Gösteren 9 Fiziksel İşaret! - Sayfa 4

4. Ani kilo değişimleri gözlemleyebilirsiniz.

Harvard Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırmada stresin hangi hormonu etkilediğine bağlı olarak yeme isteğinin artıp azalabileceğini söylüyor. Eğer kilonuzda dalgalanmalar yaşıyorsanız bunun nedeni stres olabilir.