Anasayfa /  Foto Galeri

Çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşıyorlardı! Çok sayıda gözaltı var

İnternet üzerinden oluşturulan gruplarda müstehcen çocuk görüntülerini paylaşan 13 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden 72 yaşında felçli bir kişinin torununa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşıyorlardı! Çok sayıda gözaltı var - Sayfa 1

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçuna yönelik  çalışma yaptı. Gerçekleştirilen bir operasyonda şüphelinin bilgisayarında çocuklara ait müstehcen görüntüler bulunduğu ve bir görüntülü konuşma uygulaması üzerinde oluşturulan gruptan bu görüntülerin birçok kişiyle paylaşıldığını belirledi. Çalışmalarının kapsamını genişleten polis ekipleri uygulamanın Amerika'daki şirketin genel merkeziyle de iletişim kurarak bazı kullanıcıların IP adresilerini talep etti. Yaklaşık 1 sene süren yazışmaların arından emniyet ekipleri  şirket yetkililerinden bilgileri aldı. Hazırlıklarını tamamlayan polis ekipleri operasyon için harekete geçti.

Çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşıyorlardı! Çok sayıda gözaltı var - Sayfa 2

Alınan bilgiye göre; İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal ağ üzerinden cinsel temalı grup oluşturarak çocukların müstehcenvideolarını paylaşan bir şebeke tespit etmiş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik 9 Ekim’de operasyon düzenlemişti.

Çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşıyorlardı! Çok sayıda gözaltı var - Sayfa 3

TORUNUNA DA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Aralarında evli ve çocuklu kişilerin de olduğu yaşları 18-72 arasında  değişen 22 şüpheli sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu kişiler arasında  72 yaşındaki felçli bir şüphelinin torununa da cinsel istismarda bulunduğu öğrenildi. Bu kiş ile  ile koronavirüs tespit edilen bir diğer şüpheli savcılık talimatıyla sağlık sorunları nedeniyle emniyetten serbest bırakıldı. Diğer 20 şüpheli Türk Ceza Kanununun “Müstehcen Ürünleri Ülkeye Sokma, Çoğaltma, satma, Depolama, Bulundurma ve Kullanma” suçlarıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 13 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşıyorlardı! Çok sayıda gözaltı var - Sayfa 4

YAŞLI FAİL İLE COVİD-19 HASTASI BİR KİŞİ SAVCILIK TALİMATI İLE EMNİYETTEN SERBEST

Haklarında 'Çocukların Kullanıldığı Müstehcen Ürünleri Ülkeye Sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma ve Kullanma" suçu kapsamında soruşturma açılan 22 şüpheli arasında 72 yaşındaki felçli bir zanlı ile Covid-19 testi pozitif çıkan bir şüpheli, savcılık talimatı ile emniyetten serbest bırakıldı. Geri kalan 20 şüphelinin polisteki sorguları dün tamamlandı. Zanlılar 14 Ekim Çarşamba günü İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. 20 şüphelinin 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 7 şüpheli hakkında ise 'adli kontrol' hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.