Anasayfa /  Teknoloji

Çocuklarımızın whatsApp mesajlarını nasıl kontrol edebiliriz?

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, bir çok mesaj yazma uygulaması hayatımıza girdi. Bunlardan en popüleri ise whatsApp. 7’den 77’ye herkes haberleşmek ve arkadaşları ile yazışmak için bu programı kullanıyor. Ebeveyn olarak çocuklarımızı da kötü mesajlara karşı koruma ihtiyacı duyabiliyoruz.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2020 21:55

Piyasada bunları takip etmek için bir çok uygulama bulunuyor. iPhone ya da Android telefonlardan çocuklarınızın whatsApp aktivitelerini takip edebiliyorsunuz. Bu yazılımların bir çoğu sadece whatsApp aktivitelerini takip etmekle kalmıyor, ayrıca tarama geçmişlerini, yaptıkları aramaları yani akıllı telefonlardaki bir çok etkinliği takip edebiliyor.

Appstore veya Google Play Store’dan siz de arayıp, çeşitli uygulamalar bulabilirsiniz. Ama sizlere en popüler olan uygulamaları derledik.

whatsApp aktivitelerini takip etmek için mSpy uygulaması

Listenin ilk sırasında mSpy yer alıyor. Bu uygulama çocuklarınızın telefonlarındaki whatsApp aktivitelerini uzaktan takip etme imkanı sunuyor. Aramaları, yazışmalar hatta gönderilen medyaları takip edebiliyorsunuz. Sadece whatsApp değil, snapchat veya facebook gibi farklı mesajlaşma uygulamarı da takip edilebiliyor. Ayrıca konum takibi de yapıp, çocuklarınızın bulunduğu yeri görebiliyorsunuz.

Metin mesajları, hatta silinenler dahil görebiliyorsunuz. Böylece çocuğunuzun neler yazdığını, kimlerle yazıştığını takip edebiliyorsunuz. Arama geçmişini görebiliyor, kiminle kaç dakika görüşme yapmış, hangi saatte ve günde izleyebiliyorsunuz. Yalnız bu uygulama ücretli, bu nedenle aylık ve yıllık ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.

 

Hoverwatch ile bir başka whatsApp kontrol altında

Bu uygulama da mSpy ile benzer işlevleri yapabiliyor. whatsApp üzerinden paylaşılan yazıları, mesajları, videoları ve görselleri takip edebiliyorsunuz. Cihazın gerçek kullanıcısı yani çocuğunuz bu takibi göremiyor. Hoverwatch’ın bir farklı özelliği de gelen SMS ve telefon aramalarını da takip etmek. Ayrıca tarayıcı geçmişini ve girdiği siteleri de izleyebiliyorsunuz. Bu da ücretli bir uygulama, aile planı da bulunuyor, ailede birden fazla telefonda kullanabiliyorsunuz.

 

Yorumlar