Anasayfa /  Sağlık

Çocuk sahibi olamıyorsanız nedeni kullandığınız WiF olabilir! WiFi sperm sayısını düşürüyor!

Çocuk sahibi olamıyorsanız nedeni kullandığınız WiFİ olabilir! WiFi sperm sayısını düşürüyor! Bir süredir çocuk sahibi olmaya çalışıyorsanız ve çok başarılı olamadıysanız, cevap cebinizde olabilir. Japon araştırmacı Kumiko Nakata, cep telefonları ve WiFi cihazlarından gelen elektromanyetik dalgaların spermlere ciddi zarar verebileceğini söylüyor.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2019 15:13

Çocuk sahibi olamıyorsanız nedeni kullandığınız WiF olabilir!

WiFi sperm sayısını düşürüyor! Bir süredir çocuk sahibi olmaya çalışıyorsanız ve çok başarılı olamadıysanız, cevap cebinizde olabilir. Japon araştırmacı Kumiko Nakata, cep telefonları ve WiFi cihazlarından gelen elektromanyetik dalgaların spermlere ciddi zarar verebileceğini söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyadaki çiftlerin yaklaşık yüzde 15'i çocuk sahibi olmak konusunda sorun yaşıyor. Ve doğurganlık sorunlarının en az üçte biri erkeklerden kaynaklanıyor. Elbette, erkeklerin kısırlığına kötü bir ortam, stres, zayıf bir diyet, genetik vb. birçok şey neden olabilir. Ancak, cep telefonunu cepte tutmak gibi küçük bir şey de etki edebilir.

WiFi DENEYİ

Japon bilim adamları, 51 kişilik bir gruptan örnekler aldı ve bunları 3 gruba ayırdı. Ayrıca bir cep telefonunu kopyalayan bir WiFi cihazı kullandılar.

Birinci örnek grubu hiçbir WiFi yönlendiricisine maruz kalmadı. İkinci grup koruma kalkanı olan WiFi'ye maruz kaldı. Üçüncü grupsa WiFi'ye maruz kalan gruptu.

SPERMLER 2 SAAT SONRA ZARAR GÖRDÜ

Bulgular biraz korkutucu idi. 30 dakika boyunca bir WiFi sinyalinin etkisi altında kalmanın hiçbir etkisi olmadı, ancak daha uzun kalmanın etkileyici farkları olmaya başladı. Cihaza maruz kalmayan grubun sperm hareketlilik oranı yüzde 53.3, koruma kalkanı olan grubun yüzde 44.9, maruz kalan grubunda yüzde 26.4 idi. Deneyden 24 saat sonra tamamen maruz kalan grubun ölü sperm oranı, diğer gruplara göre %23,3 daha fazla gözlemlendi.

İstatistikler, bugünlerde aktif cep telefonu sayısının gerçek dünya popülasyonundan daha büyük olduğunu, yani birkaç kişinin birden fazla telefona sahip olduğunu ve dalgalarının etkisinin yok sayılmayacak kadar ciddi olabileceğini söylüyor.

Nakata, 'Belki de telefonu cebinde tutmak yerine masanın üstünde tutmak gibi basit bir çözüm bazı aileler için bir fark yaratacaktır' diyor.


Yorumlar