Anasayfa /  Foto Galeri

Çocuğunuzun doğru arkadaş seçimi yapmasını nasıl sağlarsınız?

Çocuğunuzun doğru arkadaş seçimi yapmasını nasıl sağlarsınız? - Sayfa 1

Pek çok ebeveynin başına gelmiştir; çocuğunun arkadaşlarından hoşlanmaz ama bunun tam olarak nedenini ve ne yapması gerektiğini kestiremez. İşte böyle bir durumda neler yapmalı, bakalım...

Çocuğunuzun doğru arkadaş seçimi yapmasını nasıl sağlarsınız? - Sayfa 2

Bu Durumu Asla İtiraf Etmeyin Çocuğunuz henüz yürümeye yeni başlamış veya artık bir yetişkin olmuş da olabilir. Yaşı kaç olursa olsun arkadaşlarından hoşlanmadığınızı ona söylemeyin. Çünkü tavrınız ters tepebilir, böylelikle arkadaşlarına daha da çok bağlanmasına sebep olabilirsiniz.

Çocuğunuzun doğru arkadaş seçimi yapmasını nasıl sağlarsınız? - Sayfa 3

Uzun Vadeli Düşünün Çocuklar büyürler, gençler gün gelir isyan etmekten vazgeçerler ve aileler de rahatlamayı öğrenirler. Çocuklarınızın arkadaşlarından bazıları bir gecede hayatınızdan çıkabileceği gibi, bazıları çok sevdiğiniz kişilere dönüşebilir. Onlardan bazıları da siz isteseniz de istemeseniz de her daim ailenizin içinde yer alacaktır. Kısacası sakin olun ve olan biteni gözlemleyin.

Çocuğunuzun doğru arkadaş seçimi yapmasını nasıl sağlarsınız? - Sayfa 4

Hoşnutsuzluğun Nedenini Bulun Bazen bir kadını/adamı sevmediğiniz veya ebeveynlik tarzını beğenmediğiniz için çocuklarından da hoşlanmazsınız. Bu durumda kendinize karşı dürüst olmaya çalışın. Kendine çok fazla güvenen bir çocuk sizin çocuğunuzun onun yanında ürkek ve çekingen kalmasına yol açıyor olabilir. Bu yaklaşım bunca zamandır mantıklı bulduğunuz düşüncenin temelini mi çürüttü?