Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Cocu’dan Göztepe maçı değerlendirmesi! "Kaleyi bulan..."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Göztepe maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Cocu, topa sahip olduklarında oynadıkları oyunu geliştirmeleri gerektiğinin altını çizerken, yedikleri golün ardından futbol oynamayı bıraktıklarını söyledi. Cocu, iki haftadır kaleyi bulan ilk topta gol yediklerinin de altını çizdi.

Abone ol
Abone ol 26 Ağustos 2018 01:39

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Fenerbahçe, İzmir’de karşılaştığı Göztepe’ye 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, golü yedikten sonra futbol oynamayı bıraktıklarını söyledi. Cocu, top kendilerindeyken oynadıkları futbolu geliştirmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Karşılaşmaya iyi başladıklarını söyleyen Phillip Cocu, şunları söyledi:

“İlk yarıda 4-5 gol atabilecek fırsat geldi önümüze… Ancak bunları değerlendiremedik. İkinci yarıda ise ilk yarıdaki futbolumuzu sahaya yansıtamadık. Rakibimiz fantastik bir vuruşla öne geçti. Bu kalemize gelen ilk toptu… Kaleyi bulan ilk topta golü yedik. Geçen hafta da aynı durumla karşı karşıya kalmıştı. İki hafta üst üste olması kötü oldu. Ancak bunlar futbolda var. Fantastik bir vuruşla geriye düşebilir, ilk pozisyonda golü yiyebilirsiniz. Ama biz burada maçı kaybetmemiştik. Önümüzde skoru çevirebilecek zaman vardı. Ne var ki yediğimiz golden sonra futbol oynamayı bıraktık. Organizasyondan koptuk. Takım oyunundan uzaklaştık. Herkes skoru çevirmek için çabaladı ancak takım halinde oynamadan bunu gerçekleştirmek çok zor.”

Yeni transferler hakkında da yorum yapan Cocu “Buraya geldiğimizde maddi olarak bazı kısıtlamalar olduğunu biliyorduk. Her istediğimiz oyuncuyu alamayacaktık. Yeni oyuncular aramıza katılıyor. Kadromuzu hazır hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Takımdaki eksikliğin top kendilerindeyken oynadıkları oyun olduğunu belirten Cocu “Top bizdeyken oynadığımız oyunu çok daha fazla geliştirmeliyiz. Oyuncuların bu noktada kendilerine bakmaları gerekiyor. Kendimizi geliştirme gayretimizi sürdüreceğiz. Eğer sonuç da almaya başlarsak bunu yapmak daha kolay olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar