Anasayfa /  Foto Galeri

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar - Sayfa 1

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar 15-50 yaşları arasında görülüyor. Bu hastalıklardan korunmanın yöntemleri var..

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar - Sayfa 2

Cinsel ilişki, dikkat edilmediği zaman çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların en önemli nedeni korunmasız cinsel ilişkiler. Bu nedenle cinsel ilişki sonrası herhangi bir belirtiyle karşı karşıya kaldığınızda, belirtileri muhakkak değerlendirmelisiniz. Peki cinsel yolla bulaşan bu hastalıklar nelerdir ve korunmak için ne yapılması gerekir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar - Sayfa 3

Frengi (sifiliz): Cinsel yolla bulaşan bir bakteri enfeksiyonudur. Hem erkekte hem kadında genital bölge, anal bölge, dudak ağız lezyonları yoluyla bulaşır. İlk dönemde bulaş alanında tek bir keskin sınırlı yara oluşup bazen bölgesel lenf bezlerinin şişmesi eşlik eder. Hastalık birçok deri hastalığını taklit ettiği için tanı ve tedavi zorlaşabilir. Hastalığın üçüncü evresi ise ciddi organ hasarı yapan ve ölüme götüren evredir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar - Sayfa 4

Belsoğukluğu (gonore): Bir bakteri hastalığıdır ve genelde genç yaşlarda görülür. Vajinal, anal veya oral yolla bulaşır. Hastalık etkeni semende ve vajinal akıntıda bulunur ama bazı hastalarda bulgu olmayabileceğinden farkına varılmadan yayılır. Hastalık cinsel yolla bulaştığından ortak kullanılan giysiler, tuvalet ortamından bulaşması olası değildir. Tanı konulduğunda antibiyotik ile kolaylıkla tedavi edilebilecekken tedavisiz kaldığında komplikasyonlara yol açabilir.