Anasayfa /  Foto Galeri

Cinsel istismar şüphelisi otel işletmecisi, Eda Nur'u ölüme götüren o geceyi anlattı

Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan otel işletmecisinin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde, Eda Nur Kaplan'la Yusuf G. aracılığıyla tanıştığını, Yusuf G.'nin Eda Nur ile otele gittiklerini öğrenince kendisinin de yanlarına gittiğini lobide yalnız gördüğü genç kızı odaya götürüp ilişkiye girdiklerini anlattı.

Cinsel istismar şüphelisi otel işletmecisi, Eda Nur'u ölüme götüren o geceyi anlattı - Sayfa 1

Başkentte kendisine cinsel saldırıda bulunulduğunu ileri sürüp ardından da bir binanın 15'inci katından atlayarak hayatına son veren Eda Nur Kaplan'ın soruşturmasına yönelik gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Yusuf G. savcılığın itirazı üzerine tutuklanmıştı. 

Cinsel istismar şüphelisi otel işletmecisi, Eda Nur'u ölüme götüren o geceyi anlattı - Sayfa 2

Kaplan'ın şikayetiyle 31 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan diğer şüpheli Mehmet A. ise hakkındaki arama kararına istinaden yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştı. İki tutuklu "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılanacak. Olay gecesi odada olduğu belirlenen Aşkın K. isimli şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Cinsel istismar şüphelisi otel işletmecisi, Eda Nur'u ölüme götüren o geceyi anlattı - Sayfa 3

"ODAYA ÇIKTIK, İLİŞKİYE GİRDİK"
Eda Nur'a cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Yusuf G.'nin arkadaşı otel işletmecisi Mehmet A.'nın ifadesine ulaşıldı. Sabah'ta yer alan habere göre; tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet A., savcılıkta verdiği ifadesinde, Eda Nur Kaplan'ı Yusuf G.'nin aracılığıyla tanıdığını anlatarak, "Eda Nur ve Yusuf gittiğimiz mekandan ayrıldı. Önce nereye gittiklerini sormadım, daha sonra arayınca benim otelime gittiklerini öğrendim, ben de gittim. Sabaha karşı 04:00 sıralarında resepsiyonda beklerken Eda Nur geldi. Odaya çıktık, birliktelik yaşadık. Bir süre sonra odaya arkadaşlarım Yusuf G. ve Aşkın K. geldi" dedi.

Cinsel istismar şüphelisi otel işletmecisi, Eda Nur'u ölüme götüren o geceyi anlattı - Sayfa 4

"YUSUF, EDA'NIN OTELDE OLUP OLMADIĞINI SORDU"
Suçlamaları kabul etmediğini belirten Mehmet A., şöyle devam etti:

Aşkın odadan ayrıldıktan sonra Eda Nur eve gitmek istediğini söyledi ve benden telefonumu istedi. Ablasını aradı. Ben de Eda Nur için taksi çağırdım, olay tarihinde hepimiz alkol almıştık. Aradan zaman geçince Yusuf beni aradı ve Eda Nur'un otelde olup olmadığını sordu. Ben de kendisine otelden ayrıldığını söyledim. Hakkımda şikayet olduğunu öğrenince emniyete ifade vermeye gittim.