Anasayfa /  Foto Galeri

Cinsel ilişkide ten uyumu önemli mi?

Ten uyumu, cinsel ilişki isteğini tetikleyen olmazsa olmazlardan. Bu nedenle de çiftler arasındaki cinsel sorunları tedavi etmek için ten uyumunun yakalanması çok önemli. Peki, Cinsel İlişkide ten uyumu önemli mi?Üro-Androloji Uzmanı Prof.Dr. Halim Hattat tüyoları paylaştı

Cinsel ilişkide ten uyumu önemli mi? - Sayfa 1

20-40 yaşları arası cinselliğin en yoğun yaşandığı, kadın ve erkeğin en aktif olduğu yaşlardır. Pek çok çift için cinsellik zaman içinde karşılıklı güven geliştikçe iyileşiyor. İlk başlardaki kaygılar, endişeler, cinsel sorunlar zaman içinde aşıldığında ilerleyen dönemde çok daha keyifli ve tatminkar bir cinsel yaşama sahip olunuyo

Cinsel ilişkide ten uyumu önemli mi? - Sayfa 2

Vücuduyla barışık olma isteğini, orgazm tecrübesini, fantezilerini iyi değerlendiren her birey hayatı boyunca keyifli bir cinsel yaşamı devam ettirebiliyor.

Cinsel ilişkide ten uyumu önemli mi? - Sayfa 3

Tensel çekimi geri kazanmak mümkün mü? 

Birçok çiftin karşılıklı çekimi yitirdikten sonra tekrar elde edebilir. Bunun için yetersiz olmaktan korkmak, anormal olmaktan çekinmek, arzuları ifade edememek gibi engellerin ortadan kaldırılması şart.

Cinsel ilişkide ten uyumu önemli mi? - Sayfa 4

Cinsellik öncesinde, sırasında ve sonrasında eşe yakın hissedildiğinde, dokunuşlara odaklanılıp heyecanlanma beklendiğinde, cinsel isteklerle ilgili suçluluk duyulmadığında ten uyumu tekrar canlandırılabiliyor. Cinsel sorunların tedavi edilmesi ise ten uyumunu sağlamak için olmazsa olmazdır.