Anasayfa /  Foto Galeri

Cinsel ilişki sırasında fanteziler neden önemli?

Sevgilinizle asansörde seviştiniz mi hiç? Eve servis getiren pizzacıyla banyoda küçük bir kaçamak yaptınız mı? Söyleyin bakalım, zaman zaman da olsa hiç aklınızdan böyle fanteziler geçmez mi? İtiraf edemeseniz bile endişelenmenize gerek yok. Fanteziler sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesi. Ancak, bazen de cinsel bir sapkınlığın işareti de olabiliyor!

Cinsel ilişki sırasında fanteziler neden önemli? - Sayfa 1

“Aşkım beni Empire State binasına doğru yolculuğa çıkarıyor. Aşk müziğimi biliyor, yükseklik korkumu da. Biz göğe doğru çok yükseklere uçarken, o sakin sakin beni kollarına alıyor. Önce çok etkileyici bir şekilde, sonra daha şehvetli. Taa ki çok arzulu olana dek. Müzik eşliğinde bir kez en tepede sevişiyoruz. Çılgın, ihtiraslı bir serüven, seslerin ve duyguların çılgınca uyumuyla birleşiyoruz. ”

Cinsel ilişki sırasında fanteziler neden önemli? - Sayfa 2

“Fantezimde, şampanya dolu bir yüzme havuzunda biri sarışın, biri esmer iki adamla beraberim. Ben havuzdan çıkıp masaya uzanıyorum, onlar da bana yavaş yavaş masaj yapıyorlar ama şehvetle her yanıma. Üçümüz dibe dalıp sevişiyoruz. Tam orada, şampanya havuzunun içinde önce ilkiyle, sonra fırtınalı esmerle, sonra tekrar ilkiyle…

Cinsel ilişki sırasında fanteziler neden önemli? - Sayfa 3

Farklı sosyal gruplardan, değişik kültürde ve her yaştan kadınla yaptığı sohbetlerde pek çok fanteziyi bir araya getiren Nancy Friday’ın “Benim Gizli Bahçem” (Arion Yayınları) adını taşıyan kitabında yer alan örneklerden ikisini aktardık size.

Cinsel ilişki sırasında fanteziler neden önemli? - Sayfa 4

CİNSEL FANTEZİLER CİNSEL SAPKINLIĞIN GÖSTERGESİ Mİ? 
Sadece kadınlar mı fantezi kuruyor? Elbette ki, hayır! Söz konusu cinsel fanteziler olduğunda erkekler daha ön plana çıkıyor aslında. İster kadın olsun isterse erkek hiç fark etmiyor, fanteziler cinsel yaşamda son derece önemli bir rol oynuyor. Ancak cinsel fantezilerle ilgili düşlerinin “olağan” mı yoksa “cinsel sapkınlığın” bir göstergesi mi olduğunu merak edenler için, sorularımızı Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cem İncesu ile Psikiyatri Uzmanı Dr. Nesrin Yetkin‘e yönelttik…