Anasayfa /  Foto Galeri

Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı!

Çinli araştırmacılar, yeni tip corona virüsün mutasyona uğrayan bir alt tipini keşfettiklerini öne sürdü. Uzmanlar orta yaşlı bir erkeğin 49 gün boyunca virüsü taşıdığını açıklayarak, bunun tespit edilen en uzun süreli vaka olduğunu bildirdi.

Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı! - Sayfa 1

Çinli araştırmacılar, yeni tip corona virüsün mutasyona uğramış bir alt türünü keşfettiklerini ve virüsün enfeksiyon süresinin daha uzun sürdüğünü iddia etti.

Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı! - Sayfa 2

EN UZUN SÜREN CORONA VİRÜS VAKASI
Uzmanlar, 49 gün boyunca taşıyıcı olan Covid-19 hastası  orta yaşlı bir erkeği analiz ettiklerini belirtti. İsmi açıklanmayan adam corona virüsü en uzun süre taşıyan vaka olarak kayıtlara geçti. Daha önceki çalışmalarda virüsün enfekte süresinin ortalama 20 gün olduğu kaydedilmişti.

Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı! - Sayfa 3

SEMPTOMLAR HAFİF ŞEKİLDE SEYRETTİ
Sonuçları 27 Mart'ta bilimsel tıbbi makaleler için bir ön baskı sitesi olan medRxiv'de yayımlanan araştırmada, söz konusu kişide 49 gün boyunca corana virüs semptomlarının hafif şekilde seyrettiği aktarıldı.

Çinli uzmanlardan virüs mutasyona uğradı uyarısı! - Sayfa 4

8 Şubat 2020'de corona virüs şüphesi nedeniyle Wuhan'daki bir hastaneye yatırılan adam, 17, 22, 26, 30, 34, 39, 43 ve 49. günlerde pozitif olarak test edildi.