Anasayfa /  Foto Galeri

Çin'in koronavirüs aşısı fena patladı! Aşı olan kadın koronavirüse yakalandı

Koronavirüs salgını hızını artırırken, aşı çalışmaları ve piyasaya aşıyı en önce sürme yarışı da sürüyor. Çin'in piyasaya sürmeye hazırlandığı aşı ile denemeler faciayla sonuçlandı. Çin'in Covid-19 aşısını olan bir kadın kısa süre sonra virüse yakalandı.

Çin'in koronavirüs aşısı fena patladı! Aşı olan kadın koronavirüse yakalandı - Sayfa 1

Endenozya’da, Çinli şirkete ait potansiyel yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı olan bir gönüllü deneğin testinin pozitif çıktığı bildirildi. Bu da Çin aşısına dünyadaki güvensizliğe tavan yaptıracağı ve yarışta Çin'i çok gerilere iteceği şeklinde yorumlandı. 

Çin'in koronavirüs aşısı fena patladı! Aşı olan kadın koronavirüse yakalandı - Sayfa 2

Covid-19 Aşısı 3. Aşama Klinik Deneme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kusnandi Rusmil, Bandung kentindeki gönüllü insan denemeleri çalışmasında Kovid-19 aşısı olan bir kişinin PCR testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Çin'in koronavirüs aşısı fena patladı! Aşı olan kadın koronavirüse yakalandı - Sayfa 3

Rusmil, gönüllü kişinin, aşı sonrası vücudun bağışıklık kazanması için belirli süre evde kalınması protokollerine uymayarak şehirlerarası yaptığı seyahat nedeniyle Covid-19’a yakalandığını ifade etti.

Çin'in koronavirüs aşısı fena patladı! Aşı olan kadın koronavirüse yakalandı - Sayfa 4

Söz konusu kişinin aşı testinden virüsü kapmadığını vurgulayan Rusmil, ikinci aşı testi sonrası bağışıklık için 2 hafta bekleme süreleri olduğunu, gönüllülerin sağlık durumuna ilişkin de 6 ay gözleme ihtiyaç duyduklarını kaydetti.