Anasayfa /  Güncel

Cinayet geni nedir? Cinayet geni belirtileri nelerdir?

Kağıt Ev dizisinde geçen cinayet geni konusu izleyiciler tarafından oldukça merak edildi. Peki cinayet geni nedir? Cinayet geni belirtileri nelerdir?

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2021 12:14

Ekranların sevilen dizisi Kağıt Ev dizisinde Cemre, İnci'nin canına kastediyor ve onu öldürdükten sonra hiçbir vicdan azabı çekmiyor. Bu cinayet ile ilgili psikiyatr ise kişilerde cinayet geninin olmasının o kişinin cinayete yatkın olmasına neden olduğunu söyledi.

CİNAYET GENİ NEDİR? CİNAYET GENİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Pisa Üniversitesi'nde yapılan genetik araştırmada serotonin taşıyıcı gen, katekol-o-metil transferaz geni, monoamino oksidaz- A geni (MAOA) ve dopaminerjik reseptör D4 genindeki polimorfizimler saldırganlıkla ilişkili olarak tespit edildi. Rapora göre bazı genlerin belli çevresel koşullarla birlikte insanı belirli davranışlara yatkın kıldığı görüşü belirlendi.

Majör depresif bozukluk olan insanlar beyinlerinde yğzde 34 daha fazla MAO-A mevcuttur.

Bu bağlamda, yüksek MAO-A üretimini destekleyen genlere sahip insanlarda majör depresyon, intihar ve uyku bozukluklarına daha çok rastlanır. Bunun anlamı ise, nörotransmitterlerin majör depresyonu önlediği ve özellikle dopamin ve serotoninin ruh halimizi artırabileceğidir.

Az miktarda aktiviteli MAO-A geni (2R, 3R) olan insanlar genel olarak şiddete daha yatkın olarak bilinir.

Başlıca, bu insanlar çok provoke olduklarında veya toplumsal olarak yalıtıldıklarında saldırganlıkları daha çok ortaya çıkacaktır.

Düşük MAO-A olan kişiler daha çok risk alma sorumluluğu altındadır. İntikam alma duyguları ise diğer kişilere nazaran daha fazladır.

Düşük MAO-A’lı fareler genel olarak daha agresiftirler ve savaş başlatmaya daha uygundurlar.

Düşük MAO-A’lı insanlar ve fareler daha fazla dürtüsel ve agrasif varlıkklardır.

Yüksek testosteron ile düşük yaşam standartları ve / veya düşük Zeka derecesine sahip düşük MAO-A (3R) kişileri şiddete daha olarak bilinir.

Yorumlar