Anasayfa /  Dünya

Çin, 8 ülkenin vatandaşlarına kapıları kapattı!

Covid-19'un dünyaya yayıldığı Çin, vaka sayıları hızla artan Avrupa ve Asya’dan toplam 8 ülkenin vatandaşlarına kapıları kapattı.

Abone ol
Abone ol 06 Kasım 2020 23:46

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyaya yayıldığı Çin, vaka sayıları hızla artan Avrupa ve Asya’dan toplam 8 ülkenin vatandaşlarına kapıları kapattı. Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’e gelecek yabancı uyruklu kişilerin direkt uçuşları tercih etmeleri önerisinde bulundu.

Çin, son dönemde Covid-19 pandemisinin etkilerinin daha fazla görüldüğü ülkelerin vatandaşlarına, ülkeye giriş yasağı koydu.

Avrupa ve Asya’dan 8 ülkenin vatandaşlarına yasak!
Alınan karara göre, salgında vaka sayıları hızla artan ve her gün yeni rekorlara imza atılan Avrupa ülkeleri Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya ve Rusya ile Asya ülkeleri Bangladeş, Filipinler ve Hindistan vatandaşlarının Çin’e girişlerine, ikinci bir karara kadar izin verilmeyecek.

Söz konusu ülkelerdeki Çin Büyükelçilikleri, salgın nedeniyle ülkelerin vatandaşlarının Çin’e girişlerinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Çin’e gelecek yabancılara direkt uçuş önerisi
Başkent Pekin’de basın toplantısı düzenleyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, yabancı uyruklu kişilerin Çin’e girişleri konusunda yapılan düzenlemeleri değerlendirdi.

Wang Wenbin, ilgili düzenlemelerin Çin’de Covid-19 salgınıyla mücadelede zorlukla elde edilen başarıları sağlamlaştıracağı gibi, Çin’e gelen yabancı ülke vatandaşlarının can güvenliğini ve sağlığını koruyacağını kaydetti.

Çin, salgınla mücadele tedbirleri kapsamında ülkeye havayoluyla gelecek yabancı uyruklu kişilerden nükleik asit ve antikor testi için negatif sonuç belgelerini ibraz etmelerini istiyor. Çin makamları, ayrıca, aktarma yoluyla Çin’e gelen yabancı uyruklulardan, aktarma yaptıkları ülkede de söz konusu testleri yaptırmalarını talep ediyor.

Etiketler Çin Koronavirüs
Yorumlar