Anasayfa /  Dünya

CIA İran'daki benzin zammı protestolarını canlı haritadan takip ediyor

İran'da benzin fiyatlarına yüzde 300 zam yapılmasının ardından başlayan protesto gösterilerinde şu ana kadar 12 kişi hayatını kaybetti. CIA ise, ABD'nin açıkça desteklediği eylemleri canlı haritadan anbean takip ediyor.

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2019 19:40

İran'da benzin fiyatlarına yüzde 300 zam yapıldı. Zam kararı, halkı sokaklara döndü. Kısa süre içerisinde protestolar yerini çatışmalara bıraktı. Sokakları savaş alanına çeviren İranlılar, devlet kurumlarını da hedef almaya başladı. Merkez Bankası dahil birçok devlet kurumuna molotoflu saldırılar başladı, yangınlar çıktı.

CIA, CANLI HARİTA ÜZERİNDEN EYLEMLERİ TAKİP EDİYOR
Amerika ise İran'daki olayların büyümesinden memnun. Beyaz Saray, açık bir şekilde protestocuların yanında olduğunu açıkladı, desteğini gizlemedi.

 CIA ülkedeki olaylara ilişkin canlı bir harita düzenledi. Haritada pembe işaretlenen noktalarda, protestolar devam ediyor. Turuncu noktalarda ise devlet kurumları ateş verildi.

NE OLMUŞTU?
İran'da devlet tarafından sübvanse edilen benzinin litresi, aylık 60 litreye kadar bin tümenden (50 kuruş), bin 500 tümene yükseltilmişti. Araç başına bir ay içinde 60 litreden fazla benzin alınması halinde benzinin litre fiyatı 3 bin tümene çıkartılmıştı.

Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Geçsaran, Sircan, Bender Abbas, İsfahan ve Şiraz kentlerinde halk, benzine yapılan zamma karşı gösteriler düzenlemişti. Cuma günü başlayan ve ülke geneline yayılan benzin zammı gösterilerinde çıkan olaylarda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Etiketler CIA ABD İRAN
Yorumlar