Anasayfa /  Politika

CHP'ye izin verilmemişti, AK Partili belediye bağış istedi !

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan, daha sonra hastalığa yakalanıp tedavi altına alınan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2020 23:16

CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgını dolayısıyla zor durumda kalan yurttaşlara yönelik bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile engellenirken, AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, resmi yazı ile işadamları örgütünden bağış istedi.

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanlığı kararıyla CHP’li belediyelerin koronavirüsle mücadele kapsamında bağış toplamasına ambargo koyan AKP iktidarının belediyelerinin, 5933 sayılı kanunu dayanak göstererek bağış toplamaya devam ettiğini açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, işadamlarından bağış istedi
CHP’li Yarkadaş, AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (URSİAD) Başkanlığına gönderdiği mektubu paylaştı.

Belediye Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı imzasıyla gönderilen yazıda, “5933 Sayılı Belediye Kanununun 59. Maddesine istinaden yapılacak olan ayni ve nakdi bağışların alınmasında sakınca bulunmadığı” belirtiliyor.

“CHP’li belediyelerin topladığı bağışlar yasaya uygundur”
Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bu belge elime az önce geçti. AKP’li Şanlıurfa Belediyesi, bugün Urfa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne bir mektup yolluyor. Mektupta, belediyenin 5933 saylı kanun gereği COVİD-19 salgını için bağış kabul edebileceği belirtiliyor.

CHP’li belediyelerin topladığı bağışlar yasaya uygundur. Bir belediye başkanı, yurttaşa zor günde bir sabun, bir kolonya götüremeyecekse belediyeciliğin anlamı nedir?”

 

Yorumlar