Anasayfa /  Politika

CHP'nin yaptırdığı anketin sonuçları açıklandı! Oy oranları...

CHP'li bir yetkili, yaptırdıkları anketlere göre oy oranlarının yüzde 30-31 bandında olduğunu söyledi. Ayrıca altılı masadan bir kurmay, Erdoğan'ın kazanmasının tek yolu olduğunu öne sürdü.

Abone ol
Abone ol 02 Ekim 2022 12:42

Türkiye seçime doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Kamuoyu araştırma şirketlerinin yayımladığı anketler önemini koruyor. CHP’nin oy oranını da yüzde 22 ile yüzde 27 arasında gösteren çok sayıda farklı anket yayımlandı.

 Gazete Duvar'ın haberine göre; iktidar partileri gibi muhalefet de anketlere mesafeli. Bu nedenle birçok parti, kendi durumunu ölçmek için kendi anketlerini yaptırıyor. CHP kendi yaptırdığı anketlerde oy oranının açıklanan anketlerin üzerinde olduğu iddiasında. Bir parti yetkilisi kendi anketlerindeki oy oranının yüzde 30-31 bandında olduğunu söylüyor.

 Öte yandan iktidardan muhalefete tüm siyasi partiler yaklaşık 8 ay sonra yapılacak seçime hazırlanıyor. “Ucube sistem” olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı sisteminden Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş vaat eden muhalefet iddialı.

"ERDOĞAN'IN KAZANMASININ TEK YOLU"
Seçimde kim aday gösterilirse gösterilsin kazanacağını ileri süren muhalefete göre AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ise tek bir yolu var. Altılı masanın önemli kurmaylarından bir siyasetçi bu yolu, “Erdoğan çıkacak, ‘bir sürü hata yaptım, tüm fatura da bana ait. Şimdi tüm paradigmayı değiştiriyorum. Cumhurbaşkanlığı Sistemi devam edecek ama bu kadar yetkinin nelere yol açtığını gördüm. Mevcut yetkilerin önemli kısmını Altılı Masa’nın da önerilerini dikkate alarak devredeceğim. Ekonomiyi iktisat çevreleriyle görüşüp düzenlemenin yolunu açacağım. İşte bunları yapsa Erdoğan’ın kazanma şansı olur” sözleriyle anlatıyor. 

 Peki böyle bir değişim yaşanır mı? Bu soruya yanıt ise “Hayır, gerçeklikten koptular, Erdoğan bunları yapamaz” oluyor.

Yorumlar