Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'li Kaftancıoğlu, denetimli serbestlik kapsamında tahliye oldu!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi’ndeki işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2022 19:40

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının onanmasının ardından Kaftancıoğlu, infaz işlemleri için adliyeye gitti. İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin beş ayrı suçlamadan verilen mahkumiyet kararının üçünü onamasıyla 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşti, Kaftancıoğlu'na siyasi yasak getirildi.

İnfaz işlemleri için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giden Kaftancıoğlu infaz başvurusu yaptı.

Kaftancıoğlu adliyeye gitmeden önce sosyal medya hesabından “Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter” dedi.

Kaftancıoğlu adliyeye gitti

Bugün gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine giden Kaftancıoğlu'na partili bir grup eşlik etti.

Kaftancıoğlu, avukatlarıyla birlikte infaz savcılığının bulunduğu kata çıktı.

İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Buradaki işlemleri son bulan Kaftancıoğlu, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.
 
Kaftancıoğlu, daha sonra Silivri Cezaevi'nin önünde açıklamalarda bulundu: 
"Çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam. İyi ki varsınız, iyi ki adaletin yanındasınız. Ben içeride kendime değil sizlerin güneşin altında kalmanıza daha çok üzüldüm. Yarın Ekrem başkanımızın davası var. Hep beraber orada olacağız."

Yorumlar