Anasayfa /  Politika

CHP'li Canan Kaftancıoğlu Silivri'de

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının onanmasının ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 31 Mayıs 2022 14:42

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamlamıştı.


Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onamıştı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onanmıştı.

 KAFTANCIOĞLU ADLİYEYE GİTTİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklama göre İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar kesinleşti ve mahkeme kararı infaza gönderildi.


Bugün gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine giden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na partili bir grup eşlik etti.

Kaftancıoğlu, avukatlarıyla birlikte infaz savcılığının bulunduğu kata çıktı.

ADLİYE ÖNÜNDE TARTIŞMA

Bu arada, Kaftancıoğlu adliyeye gelmeden önce iki kişi destek olmak amacıyla pankart açmak istedi. Buna izin vermeyen polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kaftancıoğlu, Yargıtay'da 4 yıl 11 aylık hapis cezasının onanmasının ardından kesinleşen cezasının infazı için teslim olmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İnfaz Savcılığınca işlemleri tamamlanan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Yorumlar