Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'den tepkiler ardı ardına geldi: "Bu, siyasi rehin alma kampanyasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil'in gözaltına alınmasına ilişkin, "Bugün görüyoruz ki sahte, montajlanmış, 7 yıl önce atılmış tweetler nedeniyle, parti meclisi üyemiz Sera Kadıgil, gözaltına alınıp ifadeye götürülmüştür." dedi.

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2017 14:51

Tezcan, Adana Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'da uçağa binerken üzücü bir haber aldığını, CHP PM üyesi Kadıgil'in İstanbul'da gözaltına alındığını öğrendiğini belirtti.

Kadıgil'in son dönemde özellikle anayasa değişikliği sürecinde, televizyonlarda gösterdiği yüksek performans nedeniyle göz doldurduğunu savunan Tezcan, şöyle devam etti:

"Konuşmalarıyla, sade, berrak, net anlatımlarıyla anayasaya niye karşı çıktığımızı çok rahat anlatıyordu. Karşısına çıkan akademisyenleri de hırpalayıp bir kenara koyabilecek noktada, yetenekte bir arkadaşımızdı. Son dönemdeki çıkışları göz doldurmuş ve iktidar kanadını korkutmuş olacak ki geçen hafta sonundan itibaren Sera Kadıgil'e yönelik bir linç kampanyası başladı. 7 yıl öncesinde attığı tweetler, parçalanarak, montajlanarak, 7 yıl öncesinden aranıp bulunarak, çeşitli montajla ve anlamları değiştirilerek servis edilmeye başlandı ve üzerinde bir linç kampanyası başladı. Bunlardan dolayı hiçbir kaygımız, korkumuz yok. Arkadaşımız da ne demek istediğini çok açık şekilde anlatmıştı. Bugün görüyoruz ki sahte, montajlanmış, 7 yıl önce atılmış tweetler nedeniyle, parti meclisi üyemiz Sera Kadıgil, gözaltına alınıp ifadeye götürülmüştür."

 "Bu, siyasi rehin alma kampanyasıdır"

Tezcan, anayasa değişikliği halk oylamasına yönelik yürütülen "hayır" kampanyasına değinerek şunları kaydetti:

"(Hayır) kampanyası yapanları korkutmaya, kampanyayı terörize etmeye dönük adımları ne yazık ki çok sık görmeye başladık. Bu, siyasi rehin alma kampanyasıdır. Buna pabuç bırakmayacağız, buna müsaade etmeyeceğiz. Hükümet çevrelerine sesleniyorum, kampanyayı terörize etmekten vazgeçin, bizi korkutamazsınız. Bizim geçmişimizi kurcalamaya kalkarak bugün Türkiye'de vatandaşın 'Hayır' diyeceği anayasa değişikliğinden 'Evet' çıkaramazsınız. 'Bundan medet ummaktan, Türkiye'yi terörize etmekten vazgeçin' diye çağrı yapıyorum. Sayın Başbakan, sayın Adalet Bakanı, hükümet üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve bütün yargı çevreleri, hukuk içerisinde kalın, bu kampanyada yargıyı iktidarın sopası haline getirmeyin." 

"Referandum tarihi yaklaşınca birden bire arşivlerden çıkarıldı"

CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Barış Yarkadaş, Selina Doğan ve Onursal Adıgüzel, Kadıgil'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Sera Kadıgil 2015'te attığı bazı twitlerden dolayı birkaç gündür yandaş medyada hedef gösteriliyordu. Kadıgil'in 2015'ten bu yana üzerinde durulmayan twitleri ne kadar ilginç ki referandum tarihi yaklaşınca birden bire arşivlerden çıkarıldı ve üç dört gündür tartışılmaya başlandı." diye konuştu.

Doğan ise Kadıgil'in gözaltına alınmasının hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, "Bunların hepsi, referandum sürecini partimiz ve üyeleri üzerinden kriminalize etme çabasıdır." dedi.


Yorumlar