Anasayfa /  Politika /  Chp

Recep Gürkan hakkında suç duyurusu

15 Temmuz Derneği, CHP'nin Edirne Belediyesi başkan adayı Recep Gürkan'a ait, sosyal medyada ve internet ortamında yer alan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2019 19:28

15 Temmuz Derneği Başkanı Şebik, "Edirne Belediye Başkanının bu itirafları bir kez daha göstermiştir ki memleketimizde yaşanan tüm darbelerin CHP ya fiilen ya da fikren içerisindedir" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen 15 Temmuz Derneği üyesi bir grup, hazırlanan suç duyurusu dilekçelerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Dilekçede, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Edirne'de belediye başkanı olan Recep Gürkan'ın, hain darbe girişiminin gerçekleşmeye başladığı saatlerde beraberinde bulunan kişilerle bir türkü barda eğlenerek, darbe girişimini kutladığı öne sürüldü.

Gürkan'ın, beraberinde bulunan kişilerle darbe teşebbüsüne gerçekleştirmeye yeltenen teröristleri ve eylemlerini övdüğü iddia edilen dilekçede, "Şüpheli, 12 Eylül darbesini kast ederek, 'O zaman habersizdik ama şimdi haberimiz var' diyerek iştirakini ortaya koymuştur. Bu kutlamaların görüntüleri ekli linklerden ulaşılabilir durumdadır. Kolluk marifetiyle açık kaynak taraması yapılarak dosya içerisine alınması gerekir" denildi.


Yorumlar