Anasayfa /  Politika /  Chp

Mansur Yavaş Halk Tv'de İrfan Değermenci'ye konuştu! 'Halk sandıkta gereken cevabı verdi'

31 Mart Yerel Seçimlerinden Ankara'da zaferle çıkan CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Halk Tv ile anlaşarak Akşam haberlerini sunmaya bugün itibariyle başlayan ünlü gazeteci İrfan Değermenci'nin konuğu olarak canlı yayına bağlandı ve soruları yanıtladı.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 19:19

31 Mart Yerel Seçimlerinden Ankara'da zaferle çıkan CHP'nin adayı Mansur Yavaş, Halk Tv ile anlaşarak Akşam haberlerini sunmaya bugün itibariyle başlayan ünlü gazeteci İrfan Değermenci'nin konuğu olarak canlı yayına bağlandı ve soruları yanıtladı. Yavaş seçim ilgili yaptığı açıklamalarda; "Halk sandıkta gereken cevabı verdi. Bu saatten sonra inşallah bizler iş başına geçtikten sonra Ankara’da Türkiye’ye örnek olan bir siyaset, örnek olan bir belediyecilik izleyerek artık Ankara’daki uygulanan kirli siyaseti inşallah Ankara’nın çukurlarına, kaldırımlarına gömeceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamalar; 

Zor bir süreç oldu ben üçüncü kez aday oldum. Sonunda kazandık ama ben siyaset hayatımda böyle karalamalar üzerine dayalı bir seçim çalışması görmedim. Halk sandıkta gereken cevabı verdi. Bu saatten sonra inşallah bizler iş başına geçtikten sonra Ankara’da Türkiye’ye örnek olan bir siyaset, örnek olan bir belediyecilik izleyerek artık Ankara’daki uygulanan kirli siyaseti inşallah Ankara’nın çukurlarına, kaldırımlarına gömeceğiz. Biz bundan sonra bütün Ankaralıları oy veren, vermeyen fark etmeden kucaklayarak devam edeceğiz ama en büyük idealimiz Atatürk’ün bize emaneti olan Başkentimizi inşallah Dünya’nın diğer Başkentleriyle yarışır bir şekilde örnek olmasını sağlayacak çalışmalara imza atacağız. Ankaralıların şikayet ettiği, ulaşımın olmadığı, gri bir kentten inşallah yine renkli bir hayat kültürün, sanatın yine ön plana çıktığı, Ankara'da yaşayanların çok mutlu olduğu huzurun ve bereketin olduğu bir Ankara'yı ortak akılla inşa etme sürecini başlatıyoruz.

"Gece uyuyabildiniz mi?

İrfan Değirmenci'nin "Gece uyuyabildiniz mi?" sorusu üzerine Yavaş; Gülerek, hiç uyumadım sabaha kadar hayır, uyumadım cevabını verdi.

İrfan Değirmenci'den 'Kayyum' sorusu!

İrfan Değirmenci sordu: "Rakibiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lider Devlet Bahçeliydi öyle söylemek mümkün. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle Ankaralıları uyarıyordum dedi meydanlardan. Düzce'de yaptığı konuşmada Ankara seçmenine seslendi. 'Kayyum' tehdidi gibi algılandı. Sizin içinizde böyle bir görevden alırlar mı? beni kaygısı var mı?" sorusu üzerine Mansur Yavaş; "Yok, yok. Bunları ben hep siyaseten yapılmış konuşmalar olarak kabul ettim. Kayyum ilan edilmesi için bir suçunuzun olması, bir suç işlemeniz lazım. Allaha şükür bugüne kadar bizimle ilgili bırakın mahkemelik işleri en ufak bir dedikodu bile olmadı veya Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde...  Yine inşallah temiz siyasetin en güzel örneğini vereceğiz. Bu sözleri söyleyenlerde söylediklerine eminim ki pişman olacaklardır. Onlarda hizmetlerimizden memnun olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Devir teslim ne zaman olacak?

İrfan Değirmenci'nin "Belediye'ye ne zaman gideceksiniz, devir teslim ne zaman olacak bu belli mi?" sorusu üzerine Yavaş; "Henüz belli değil. Kesin sonuçları açıklanacak ondan sonra mazbatamızı alıp, bir an evvel başlamayı düşünüyoruz. Bu hafta sonuna gerçekleşiriz diye düşünüyorum" dedi.

Belediye'deki iş makinalarına ne oldu?

İrfan Değirmenci'nin "Sayın Faik Öztrak'ın yaptığı bir açıklama var. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin özellikle iş makinelerini Ak Parti'nin kazandığı ilçelere verdiği yönünde... Siz gittiğinizde neyle karşılaşacaksınız acaba? sorusu üzerine Mansur Yavaş; Yok, Şöyle... Hibe yetkisi Belediye Meclisi'nin. Belediye Başkanı hibe kabul edebilir ama kendisi hibe edemez. Tahmin ediyorum kiralanan araçların teslimidir diye düşünüyorum. Belediye'nin aracını kimse bir yere veremez. Veren de bunun hesabını verecek.

İlk icraatı ne olacak?

İrfan Değirmenci'nin ilk icraatınız ne olacak? sorusunu üzerine Yavaş: "Yönetim sorunu vardı oradan başlayacağız. Ortak akılla yönetmek için Ankara'yı sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf odalarıyla görüşerek işe başlayacağız. Ama ilk yapacağımız işlerden ben söz vermiştim. Makam aracımda çakarları ve sesli cihazları sökeceğiz. Belediye'deki makam arabalarının sayısının en aza inmesi için ilk alacağımız tedbir bu olacak ve kendimiz örnek olacağız en başta. Arkasından söz vermiştim. Tapulardaki hacizleri kaldıracağız ve biran evvel Ankara'nın ekonomisini ayağa kaldırmak için zaman kaybetmenden bütün meslek odalarıyla konuşup, ekonomi adına, ticaret adına zengileştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. İşsiz kalanlarla kucaklaşağız ve kimsenin aç yatmaması için çalışacağız" dedi.

TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ


Yorumlar