Anasayfa /  Politika /  Chp

Mansur Yavaş fark yaratmaya devam ediyor! Türkiye'nin ilk 'hologram' mitingi...

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş bir ilke imza attı. Ankara’yı teknolojinin de başkenti yapacağını sık sık vurgulayan Yavaş, Türkiye’nin ilk hologram mitingini gerçekleştirdi. Yavaş’ın mitingi, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde aynı anda olması dolayısıyla da dünyada bir ilk olma özelliği taşıdı. Hologram mitingi Kuğulu Park ve Batıkent Meydanı’nda gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2019 12:36

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bir ilke imza attı. Mitinglerde, katıldığı televizyon programlarında ve vatandaşlarla buluşmalarında, Ankara’yı teknolojinin de başkenti yapacağını sık sık vurgulayan Yavaş, Türkiye’nin ilk hologram mitingini gerçekleştirdi. Yavaş’ın mitingi, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde aynı anda olması dolayısıyla da dünyada bir ilk olma özelliği taşıdı. Hologram mitingi Kuğulu Park ve Batıkent Meydanı’nda gerçekleşti.

VATANDAŞLARLA BERABER İZLEDİ

Mansur Yavaş da, eşi Nursen Yavaş ile birlikte Kuğulu Park’ta hologram mitinginde, kendisini izleyenler arasındaydı. Türkiye’de bir ilk olan mitingde Yavaş’ın, teknolojik yenilikleri içinde barındıran 2050 vizyon projesi tanıtıldı. Yavaş, mitingin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, şunları söyledi:



“TEKNOLOJİYİ TAKİP EDEN DEĞİL, ÖN GÖREN OLACAĞIZ”

“Biz gençlere söz vermiştik. Teknolojiyi takip eden değil, teknolojiyi öngören gençler olmasını istiyoruz. Gerek iş adamları gerekse gençlerle dünyadaki bütün parlak fikirlerini buluşturmak istiyoruz. Bu teknik ile geleceğin vizyonunu önceden dinlesinler, gençlerimiz eğitimlerini ona göre planlasınlar, iş adamlarımız da gelecekteki iş süreçlerini ona göre planlasınlar istiyoruz. Bunun için bir örnek yaptık. Bunu sadece Fransa Devlet Başkanı yapmıştı. Bu da ikincisi oldu. Ama teknoloji geliştikçe 81 ilde siyasiler, parti liderleri bu teknolojiyi kullanacaktır. Başkan seçildiğimiz taktirde, teknolojiyi takip eden bir birim mutlaka kuracağız.”

Hologram mitingin mimarı olan Holoarc Şirket Kurucusu Umut Köker ise, Yavaş’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek, “2009 yılında daha öğrenciyken tanışmıştım. Onun hayalleri, onun belediyecilik anlayışı beni çok etkilemişti. Şimdi bu teknolojiyi Türkiye’de ilk kez kullanıyoruz. Başkanımızın her zaman yanındayız, kendisine her konuda desteğimiz tamdır” diye konuştu.


Yorumlar